Tänavu Tour de France’i võitnud Wiggins tegi Londoni OMil ajalugu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins
Bradley Wiggins Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel meeste eraldistardiga sõidu võitnud britist Bradley Wigginsist sai esimene jalgrattur, kes suutnud ühel aastal triumfeerida nii Tour de France’il kui ka OMil.

32-aastane Wiggins on nüüd olümpiamängudel teeninud neli kuldmedalit ning tal on kokku ette näidata koguni seitse medalit. Viimase näitajaga sai temast ka läbi aegade kõige edukam britt olümpiamängudel.

2000. aasta Sydney olümpiamängudelt teenis Wiggins ühe pronksmedali, 2004. aasta Ateena olümpialt teenis ta ühe kulla, ühe hõbeda ja ühe pronksi ning Pekingis sai Wiggins kaela kaks kuldset autasu. Need medalid võitis ta kõik trekil.

«See on tipp. Mitte kunagi ei saa olla paremat tunnet kui see. See on lihtsalt uskumatu. Seitse medalit ei ole nii olulised, kui need on valet värvi. Kõige tähtsam number on praegu ikkagi neli,» sõnas Wiggins pärast finišit ning lisas, et ta kavatseb osaleda ka nelja aasta pärast toimuvatel Rio de Janeiro olümpiamängudel.

Samas oli Wigginsi kuldmedal briti meeste jaoks esimene kuldmedal, mis on võidetud jalgratturite maanteesõidus. Ühtlasi oli see esimeseks medaliks pärast 1996. aastat, kui Chris Boardman võitis pronksmedali eraldistardiga sõidus ja Max Sciandri oli kolmas grupisõidus.

Teatavasti on Wiggins sel aastal veelgi ajalugu teinud, kui temast sai üldse esimene britt, kes on suutnud võidutseda Tour de France’il.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles