17-aastane Franklin tõusis Phelpsi kõrvale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Missy Franklin
Missy Franklin Foto: SCANPIX

USA ujujatest on kahtlemata enim tähelepanu tõmmanud rekordeid nihutanud Michael Phelps, kuid rekordimees pole ainus särav USA ujuja. 17-aastane Missy Franklin võitis Londoni olümpial ujumises neli kuldmedalit.

Franklin triumfeeris 100 m seliliujumises, milles ta püstitas USA rekordi ja 200 m seliliujumises, milles sündis tema esituses uus maailmarekord. USA koosseisus võitis ta 4x200 m vabastiili teateujumise, milles püstitati uus olümpiarekord, ja 4x100 m kompleksujumise.

Kõikide sportlaste hulgas ongi just Franklin Phelpsi järel teisel kohal. Mõlemad on võitnud neli kulda, kuid Phelps suutis selle kõrvalt teenida ka kaks hõbemedalit, samas kui Franklinil on lisaks kuldadele ette näidata vaid 4x100 m vabastiili teateujumise pronks.

«Ma ei usu, et keegi tema koha täidab. Tema jäetud jalajäljed on lihtsalt liiga suured, aga loodan, et suudan tema raja kõrvale enda oma tekitada,» kommenteeris 17-aastane ujuja võdlust.

«Michaeli (Phelpsi – toim) ujumist on ilus vaadata. Tema liigutustest on näha, et ta on loodud ujuma,» lisas Franklin.

Londonis oma karjääri 18. olümpiamängude kuldmedali võitnud Phelps võitis oma esimesed olümpiamedalid 19-aastaselt, kuid Ateenas peetud mängudelt kogus ta kokku kuus kuldmedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles