Mongol võitles finaalis vaatamata ratastooli sundivale vigastusele

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvshinbayar Naidan
Tuvshinbayar Naidan Foto: SCANPIX

Mongooliat meeste raskekaalu judos esindanud Tuvshinbayar Naidan võitles neljapäeval peetud finaalis lisaks oma vastasele ka raske vigastusega.

Naidan rebestas poolfinaalis Hee-Tae Hwangi vastu põlve eesmisi ristsidemeid. Pärast vigastuse saamist oli 2008. aastal olümpiavõitjaks tulnud Naidan lausa «valu käes karjunud», kuid ta ei soostunud siiski finaalist loobuma, vahendab The Guardian.

Pärast oma poolfinaali võitmist oli mongol niivõrd raskes seisus, et ei suutnud oma isa ära tunda ja tema treener pidi ta matilt lahkumiseks selga võtma. Esmaspäeval kodumaale naasenud sportlane peab veetma järgmised kaks kuud ratastoolis ja vigastus on niivõrd tõsine, et tema karjääri jätkumine on kahtluse all.

Mongoolia pressiatašee Khosbayar Bat-Erdene kommnteeris olukorda: «Tuvshinbayar Naidan sai väga raske vigastuse ja ta pidi tõsiselt kaaluma, kas finaalis osaleda. Ta rebestas oma vasaku põlve eesmisi ristsidemeid. Sportlane otsustas siiski finaalis matile minna, kuna arvas, et see võib jääda tal ainsaks võimaluseks olümpiavõitu kaitsta.»

«Varasemalt oli tal olnud sarnane vigastus teisel põlvel. Pärast Pekingi olümpiat pidi ta kaks aastat spordist eemal olema, ta käis USAs operatsioonil ja kui ta naases, oli ta 30 kg kergem, kui raskekaalus olema peaks. Hetkel on ta tagasi mongoolias ja kaalub, mida edasi teha,» sõnas Bay-Erdene.

Poolfinaali vaadanud vabatahtlik kommenteeris olukorda: «Sportlane tuli pärast kohtumist matilt ära ja ta oli täiesti endast väljas- karjus, röökis ja nuttis- ta ei suutnud sõnagi lausuda. Kõigepealt pandi ta kanderaamile, aga kuna sellega ei oleks sealt minema saanud, võttis treener ta selga ja kandis niimoodi ära.»

Finaalis Venemaad esindava Tagir Haibullajeviga kohtunud mongol pidi siiski üsna kiirelt ipponiga vastase paremust tunnistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles