Plouay klassikul äraminekut proovinud Taaramäe: õnnestus teha osaliselt ilus sõit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Margus Ansu / Postimees

Prantsusmaal Plouay ühepäevasõidul äraminekut üritanud, kuid lõpuks peagrupi poolt kinni püütud ja katkestanud profirattur Rein Taaramäe nägi enda rahuloluks, et hooaja järgmistel sõitudel on võimalusi korralikku tulemust teha.

«Plouay klassik on siis 243 km sõit, mis peetakse igal hooajal Prantsusmaal Britannia osas. Sõit toimub suhteliselt kitsastel teedel ja ei ole mitte punktist A punkti B, vaid keerutatakse ringide peal. Sellel aastal oli ringi muudetud – pikem (27 km ning 9 ringi) ja minu meelest natukene raskem, sest kitsaid teid oli rohkem. Kurvitamist ja tõusunukke oli samuti kõvasti – 4 tõusukest 1,5 km – 500 meetrised, mitte just rasked, kuid kui neist 9 korda täiega üles spurtida, siis hakkab jalale,» kirjeldas Taaramäe võistlust mänguportaalis paf.com asuvas blogis.

«Läksin starti mõttega teha ilus sõit, mis mul ka osaliselt õnnestus. Alguses oli eest ära viis meest, kes püüti kinni 140. km peal ning pärast seda käis umbes 10 km jagu päris toredat sõda. Siis sai uus kaheksameheline punt eest, kuhu ka ise sisse potsatasin. Kiiresti ja valusalt saime vahe 1 min 50 sek peale, kuid mingi hetk hakkasid kaaslased väsima. Kaks meest jäid üldse maha ning korralikke töötegijaid enam polnud,» märkis eestlane.

«Alguses panid küll kutid sellise valuga, et oli hirmus raske, kuid pärast, kui mul tunne paremaks läks, siis meestest enam asja polnudki. Kätte saadi meid 215. km peal ja kuna meid neelati raja raskeima tõusu all, mis pandi täie lauluga, siis punt lihtsalt vuhises minust mööda. Edasise sõidu jätsin üldse katki, sest ühte ringi üksi mitte millegi nimel punnida ma ei viitsi,» nentis Taaramäe, kes oli üldjoontes siiski rahulolev.

«Kuna Plouay ja ühepäevasõidud pole just minule sobivaimad, siis jäin oma sõiduga rahule. Ei oskagi sellistelt jõuproovidelt midagi oodata. Vot selline sõit siis seekord. Jalg oli päris hea, olenemata sellest, et viimase kümne päeva jooksul olen teinud seitse võidusõitu. Nüüd tuleb siia otsa tuleva nädala jooksul vaid rahulikke trenne teha ja järgmistel sõitudel olen võibolla veel paremas hoos,» lisas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles