Eesti Autospordi Liit karistas reegleid rikkunud kohtunikku karmilt

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Vorobjovs.
Janis Vorobjovs. Foto: Ray Põder

Eesti Autospordi Liidu juhatus lõpetas menetluse seoses Rally Estonia eel aset leidnud eeltutvumiskeelu rikkumisega.

Uurimise käigus selgus, et Rally Estonia võistluste juht Aivar Parts oli väljastanud suulise loa klubi Vorobjovs Racing võistlejatele viibida eeltutvumiskeelu ajal Rally Estonia kiiruskatsel.

Nimetatud tegevus võistluste juhi poolt andis valitud sportlastele eelise ehk lõi sportlikku ebavõrdsust, mis on ranges vastuolus FIA Rahvusvahelise Spordikoodeksiga. Arvestades eeltoodut, toimepandud rikkumise olulisust ning Aivar Partsu poolt uurimise käigus antud selgitusi otsustas Eesti Autospordi Liidu juhatus määrata kohtunik Aivar Partsile karistuseks litsentsi peatamise kestvusega 24 kuud, jõustumisega alates 29.10.2012. aastal.

EAL juhatuse esimees Erik Lepiksoni kommentaar: «FIA Rahvusvahelise Spordikoodeksi kohaselt on sportlik ausus autospordi alustalaks. Aivar Parts, andes valitud sportlastele võimaluse eeltutvumiskeelu ajal tutvuda Rally Estonia lisakatsega, lõi sportlikku ebavõrdsust ehk eksis jämedalt autospordi alusväärtuste vastu. Sellise sportliku ebavõrdsuse võimaldamine EAL kohtunikulitsentsi omava isiku poolt on äärmiselt taunitav ning tuleb otsustavalt hukka mõista. Arvestades eeltoodut, otsustas juhatus määrata kohtunik Aivar Partsule FIA Rahvusvahelise Spordikoodeksi rikkumise eest karistuseks litsentsi peatamise 24-kuuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles