Kalju võib homme kustutada Levadia lootused meistrikullale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistriliiga liidrite Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia vaheline eelmine duell lõppes 1:1 viigiga.
Meistriliiga liidrite Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia vaheline eelmine duell lõppes 1:1 viigiga. Foto: Toomas Huik

Nõmme Kaljul avaneb sel laupäeval suurepärane võimalus astuda veenev samm 2012. aasta meistrikulla poole, kui Kadrioru staadionil kell 14.00 võõrustatakse oma lähimat rivaali FC Levadiat.

Õigupoolest võiks Kalju mõlemad tulevased omavahelised kohtumised Levadiale kaotada, sest praegune punktivahe lubaks neil meistriks tulla sellele vaatamata. Hetkel on Kaljul 65 punkti Levadia 61 vastu, kuid võrreldes maarjamäelastega kaks matši varuks.

Mõistagi ei taha Kalju kahel kaotusel, juhtuda lasta. Iseäranis laupäeval, kus toimumas suurüritus ja tribüünile oodata palju pealtvaatajaid.

Kalju kapten Alo Bärengrub jäi rahulikuks ega tee numbrit sellest, et vastane on nende pearivaal. «Tavaline liigamäng, kust me läheme kolme punkti võtma, mingit erilist ootusärevust ega pinget ei ole meeskonnas, kõik on rahulikud,» lausus Bärengrub. «Levadia näol on tegu meeskonnaga, keda paljud alahindasid, kuid nad on ambitsioonikad ja võiduhimulised ning on endiselt kullaheitluses. Suureks eeliseks on meile koduseinad ja kodufännid, kus oleme alati hästi mänginud ning palju väravaid löönud.»

Levadia lootused teha kuldne duubel on viimase nädala jooksul saanud kaks väga valusat tagasilööki. Esmalt ei suudetud võõrsil enamat 1:1 viigist Sillamäe Kalevi vastu ning teisipäeval saadi hooaja esimene kaotus, kui jäädi 0:2 alla Narva Transile. Nüüd vajab Marko Kristali ja Indrek Zelinski juhendatav meeskond võitu nagu õhku.

Teistes mängudes on vastamisi JK Tallinna Kalev – FC Viljandi, Paide Linnameeskond – FC Kuressaare, Narva JK Trans – Tartu JK Tammeka ja JK Sillamäe Kalev – Tallinna Kalev. Nende mängude algusaeg on kell 17.00.

Nõmme Kalju fännidel on valminud ka video klubi senisest teekonnast meistriliiga liidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles