Tiit Sokk: tegime valiksarja seni parima mängu

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk
Tiit Sokk Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokul oli pärast EM-valiksarjas võõrsil Montenegrolt saadud 67:76 kaotust, raske leida oma hoolealuste tegutsemise kohta etteheiteid. «Kui esimesed minutid kõrvale jätta, tegime väga korraliku mängu. Minu arvates oli see üldpildilt meie selle valiksarja parim mäng,» sõnas ta. «Kõik olid mänguks valmis ja platsil peeti varem paikapandud plaanist hästi kinni.»

Eesti jäi alguses 0:10 kaotusseisus, ent suutis end koguda ja oluliselt suuremaks enam vahe ei kärisenud – vastupidi, Eesti jõudis ise korduvalt kuue punkti kaugusele, ent just siis leidus vastastel alati mõni mees, kes palli korvi saatis.

«Mõned nende kolmesed olid täitsa sellised, et… Meie plaan oli kindlustada korvi alust, et meid sealt puruks ei rebitaks. Kui vastane viskab meid kolmestega surnuks, pole midagi teha,» selgitas Sokk. Montenegro mängijaid tabasidki kolmeseid hea protsendiga.

Eesti koondise peatreener juhtis tähelepanu ka sellele, et kogu mängu jooksul teeniti vaid neli (!) vabaviset. Väljakuperemehed teenisid aga selle elemendiga paarkümmend punkti rohkem. «Mina ei oska küll sellist arvu millegagi seletada, nii nürilt me rünnakul ei mänginud,» mõtiskles Sokk.

Laupäeval kohtub Eesti kodus Serbiaga, kes eile õhtul alistas Slovakkia 87:62. Võidu korral on Eestil veel võimalus võidelda koha eest esikolmikus. «Kolm nädalat tagasi poleks seda osanud oodata,» nentis Sokk.

Eesti alagrupi eilses kolmandas mängus alistas Iisrael kodus Islandi 92:75.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles