UEFA jättis mitu Euroopa tippklubi preemiarahadest ilma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel Euroopa liiga ja augusti lõpus ka Euroopa superkarika võitnud Madridi Atletico jäi võlgade tõttu preemiarahast ilma.
Kevadel Euroopa liiga ja augusti lõpus ka Euroopa superkarika võitnud Madridi Atletico jäi võlgade tõttu preemiarahast ilma. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliit UEFA ilmutas kindlameelsust alates tänavusest hooajast rakendatava rahalise fair-play süsteemi ehk FFP osas, jättes koguni 23 klubi reeglite rikkumise tõttu eurosarjas teenitud preemiarahadest ilma.

FFp kohaselt ei tohi klubidel olla võlgu ning järgmisel aastal jõustub ka klausel, mille kohaselt ükski klubi ei või kulutada oma sissetulekutest rohkem. Vastavad dokumendid tuli esitada juuni lõpuks ning nüüd jõudis UEFA järeldusele, et tervelt 23 klubi võlakoorem on liiga suur.

Nimekaimad rahast ilma jäänud klubid on viimatine Euroopa liiga võitja Madridi Atletico ja mullu Hispaania liigas neljanda koha saanud ning tänavu Meistrite liiga põhiturniirile jõudnud Malaga, samuti Portugali hiid Lissaboni Sporting, serblaste au ja uhkus Belgradi Partizan, Kaasani Rubiin Venemaalt ning Türgi klubi Fenerbahce.

Kokku jättis UEFA preemiata kolm Bosnia ja Hertsegoviina ning Rumeenia klubi, kaks klubi Hispaaniast, Horvaatiast, Montenegrost, Serbiast ja Türgist ning ühe klubi Bulgaariast, Iisraelist, Makedooniast, Maltalt, Poolast, Portugalist ja Venemaalt. Klubidel on siiski võimalus preemiad kätte saada, kui nad esitavad septembri lõpuks võlgade tasumise kohta uued dokumendid.

Vastavalt FFP reeglitele rakendub järgmisel aastal täie rangusega ka punkt, mis keelab klubidel kulutada üleminekutele oma sissetulekutest rohkem. Alates järgmisest hooajast on UEFAl seejuures õigus klubid reeglite mittetäitmise korral ka eurosarjast eemaldada.

Karistada saanud klubide nimekiri on järgmine:

FK Borac Banja Luka (Bosnia ja Hertsegoviina)

FK Sarajevo (Bosnia ja Hertsegoviina)

FK Željezničar (Bosnia ja Hertsegoviina)

PFC CSKA Sofia (Bulgaaria)

HNK Hajduk Split (Horvaatia)

NK Osijek (Horvaatia)

Club Atlético de Madrid (Hispaania)

Málaga CF (Hispaania)

Maccabi Netanya FC (Iisrael)

FK Shkendija 79 (Makedoonia)

Floriana FC (Malta)

FK Budućnost Podgorica (Montenegro)

FK Rudar Pjevlja (Montenegro)

Ruch Chorzów (Poola)

Sporting Clube de Portugal (Portugal)

FC Dinamo Bucureşti (Portugal)

FC Rapid Bucureşti (Rumeenia)

FC Vaslui (Rumeenia)

FK Partizan (Serbia)

FK Vojvodina (Serbia)

Eskişehirspor (Türgi)

Fenerbahçe SK (Türgi)

FC Rubin Kazan (Venemaa)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles