Värbamismöll käis täistuuridel

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armands Škele
Armands Škele Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel täienesid Eesti korvpalliklubid veel kahe ameeriklasest leegionäriga ning sai selgeks, et Gregor Arbet mängib ka algaval hooajal Kalev/Cramos.

Eile jõudis Rakverre ameeriklasest tagamängija Clarence Jackson. 23-aastane viskaja veetis ülikooliaastad Sienas, kus viimasel hooajal kogus keskmiselt 14,7 punkti. Pärast jalavigastust liitus ta mullu Ukraina meistriliiga klubi Dnipro-Azotiga, kuid Eurobasketi andmetel pidas seal vaid kaks kohtumist. Nendes mängudes oli tema keskmine punktisaak 12,5.

«See mees tuli meile agent Reed Nopponeni kaudu. Kui kuulsin, millise mehega tegu, arvasin, et tema hind on meie jaoks liiga kõrge, kuid esialgu saime kaubale,» rääkis Tarva peatreener Andres Sõber. «Agent arvas, et kui see mees hakkab mängima, võib temast tulla üks kõvemaid leegionäre, kes siin mänginud.»

Tarvas loodab uut täiendust proovida juba täna Eesti karikavõistlustel mängus Tamsaluga. «Tegemist on puhta viskajaga, kes võib vajadusel ka paar minutit mängujuhil kohal tegutseda,» teadis Sõber. «Läheme välja maksimumi peale ja otsime juurde ka veel ühte mängujuhti.»

Sõbra sõnul ei jätnud möödunud nädalal meeskonnaga liitunud venelane Nikita Makšev erilist muljet, ent talle antakse nädala jooksul veel võimalus end näidata.

Laupäeval alistas Tarvas kodus petud turniiri finaalis soomlaste Joensuu Kataja 81:77. «Meie hooaja eelarve on 150 000 – 200 000 eurot, Joensuul aga 600 000. Nende võitmine oli päris kõva sõna,» märkis Sõber.  

Laupäeva õhtul allkirjastas Kaleviga lepingu Neitsisaartelt pärit tsenter Frank Elegar. 25-aastane mees pallis mullu Türgis Antalyas ja Kreekas Maroussis. Türgis olid tema keskmisteks näitajateks 10,8 punkti ja 7,3 lauapalli.

Kalevi palgal on nüüd viis leegionäri. Kuues välismaalane on lätlane Armands Škele, kuid haiguse tõttu pole ta tänavu veel treeninguid alustanud ja suure tõenäosusega jääbki ta vähemalt tänavu suurest korvpallist eemale. Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa ütles Ühisliiga kodulehel ilmunud intervjuus, et klubi eelarve on suurenenud ja see lubab palgata kuni kuus leegionäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles