Tõnis Erm võitis rattaorienteerumise MK-etapi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Erm.
Tõnis Erm. Foto: orienteerumine.ee

Täna võistlesid maailma parimad rattaorienteerujad MK-sarja sprindietapil Räpinas, kus meestest võitis esikoha Tõnis Erm.

Meeste võistlus kulges algusest lõpuni eestlaste juhtimisel. Kahes esimeses vaheajapunktis kolmest oli kiireim Lauri Malsroos, kes tegi raja lõpuosas paraku paar orienteerumisviga ja oli sunnitud seetõttu tahapoole taanduma. Siis haaras aga liidripositsiooni tõusvas joones sõitnud koondise esinumber Tõnis Erm, kes oli esimestes vaheajapunktides vastavalt neljas ja teine.

0,8 km enne finišit oli Ermi edu lähima jälitaja, soomlase Jussi Laurila ees 8 sekundit. Raja lõpp osutus eestlasele aga dramaatiliseks, kui tema ratta kett enne viimast kontrollpunkti tänava äärekivi ületamisel maha tuli ja tal tuli kiiresti langetada otsus jätkata finišini joostes. Selle episoodiga võis kaotsi minna hinnanguliselt kuni kümmekond sekundit. Sellegipoolest säilis Ermi 8-sekundiline edu Laurila ees kuni finišini ja MK-etapivõit jäi kodutanumale. Lauri Malsroos lõpetas viimasel poodiumikohal, olles 47-sekundilise kaotusega kuues.

Naiste seas juhtisid võistlust algusest lõpuni soomlannad. Raja avakolmandiku liider Susanna Laurila langes lõpuks kolmandaks, kuid liidriks läks seejärel Marika Hara, kes võitjana ka lõpetas. Eesti parimana sai Ingrit Kala 26. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles