Basket Unites korvpalliturniiril lõppes esimene mängupäev

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa KK mängijad (sinises).
Erkmaa KK mängijad (sinises). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tartus algas noorte korvpalliturniir Basket Unites, kus avapäeva järel jätkavad kaotuseta kolm klubi.

13-14-aastaste poiste konkurentsis olid mõlemas mängus võidukad väljakuperemeeste Erkmaa KK ja leedulaste BC Šiauliai. Neist tartlased võitsid oma teise rivistuse 61:56 ja kodulinna konkurendi Salva/Tartu Ülikooli 73:44.

Šiauliai, kes maabus alles varahommikul Tartus ja sai mõned tunnid hotellitoas uneaega, alistas omakorda Salva/TÜ 52:45 ning Erkmaa KK teise võistkonna 55:36. Leedulaste ridades teeb kaasa ka turniiri pikim, 203 sentimeetrine korvpallur.

Nii Erkmaa KK esinduskoosseis kui ka Salva/TÜ valmistuvad Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) hooajaks, kus mängitakse eliitseltskonnas. Salvat tugevdavad oma pallurite kõrval kolm mängumeest Rakverest ja üks Orissaarest.

Basket Unites 11-12-aastaste poiste jõuproovil läbisid esimese võistluspäeva Turu tänava spordihoones kaotuseta kolm meeskonda - leedulaste Šarunas Marciulionise korvpalliakadeemia Vilniusest, BC Tarvas/Rakvere SK ja Erkmaa KK.

Kahe kaotusega lähevad teisele turniiripäevale vastu aga Peterburi Vasilieostrovskaja spordikool Venemaalt, KK Tallinn/BC RIM ning Keila KK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles