President Platini püüab läbi suruda talvist jalgpalli MMi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu UEFA president Michel Platini püüab läbi suruda ideed, et 2022. aastal Qataris toimuv jalgpalli MM peetaks ajal, mil Euroopas valitseb talv.

Selline lüke tähendaks, et kõik Euroopa tippliigad peaksid pidama vähemalt kuu aja pikkuse talvepausi. Praegu ei tee näiteks Inglismaa kõrgliiga aga hooaja keskel üldse puhkehetke.

«Loodetavasti toimub MM talvel,» lausus Platini Daily Telegraphile. «Peame minema Qatari ajal, mis oleks kõikide jaoks mugav. Tuleb mõelda, mis on fännide jaoks kõige parem.»

Platini mure on tingitud sellest, et Euroopa suve ajal ähvardaks pallureid ja pealtvaatajaid Qataris 50 plusskraadini küündiv temperatuur. President usub, et MMini jäänud aja jooksul on võimalik kõikide liigade tegevus ümber korraldada. «Kümne aastaga mõtleme kindlasti välja, kuidas hooaja lõppu kuu võrra edasi lükata,» ütles ta. «Jaanuar oleks MMi jaoks raske kuu, sest samal ajal toimuvad ka taliolümpiamängud. Kui aga teeme pausi näiteks novembri algusest detsembri lõpuni, tähendab see, et maikuise hooaja lõpu asemel lõpetame juunis. See pole ju probleem.»

Platini hääletas 2022. aasta MM-riigi valimisel Qatari, mitte Inglismaa poolt. Samuti toetas ta 2018. aastaks MMi Venemaale andmist. «Valisin Qatari, sest oli aeg MM sellesse maailma osasse viia,» lausus prantslane. «Nad olid juba viis korda kandideerinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles