Kalju kaotas üllatuslikult punkte, Tammeka lootus elab veel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Neemelo
Tarmo Neemelo Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti jalgpalli meistriliigas pidi Nõmme Kalju leppima Paide Linnameeskonna vastu üllatuslikult 1:1 viigiga. Tartu Tammeka purustas aga ellujäämismängus Viljandi.

Kalju jäi koduväljakul juba 12. minutil kaotusseisu, kui Paide poolelt oli täpne Andrei Veis. Tarmo Neemelo suutis viigiseisu tabloole tuua alles 55. minutil, kuid rohkem väravaid Kalju lüüa ei suutnudki ning 25 võidu ja ühe kaotuse kõrval tuli tänavu viiendat korda viigiga leppida. Turniiritabelis on Kalju edu lähimate jälitajate Flora ja Levadia ees siiski turvalised 11 punkti.

Tabeli teises otsas oli täna aga tõehetk punasel laternal Tartu Tammekal - kaotus liiga seitsmendale meeskonnale Viljandile oleks üsna kindlasti tähendanud järgmisel hooajal esiliigas pallimist. Tartlased selle võimalusega leppida ei tahtnud ja said koguni 4:0 võidu. Kõik väravad sündisid teisel poolajal, autoriteks Alexander Nimo, Pato, Kaspar Kaldoja ja Mikk Laas.

Tammekal on nüüd koos 15 punkti, nende ees olevad Kuressaare ja Tallinna Kalev jäävad kuue punkti kaugusele. Tõsi, Kuressaarel on üks mäng vähem peetud.

Ülejäänud tänastes mängudes võitis Sillamäe Kalev Kuressaaret 2:1, Narva Trans ja Tallinna Kalev tegid aga 1:1 viigi. Varasemas hõbemedaliduellis alistas Tallinna Levadia 2:1 FC Flora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles