Gay on valmis andma Boltile lahingu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay
Tyson Gay Foto: Reuters / Scanpix
Tyson Gay sõnade kohaselt võib sel nädalavahetusel Berliinis algavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel, kus ta läheb 100 m jooksus vastamisi Usain Boltiga, selguda kõigi aegade parim sprinter.

Selle hooaja 100 m jooksu edetabelis hoiab Gay Roomas joostud 9,77ga esikohta. Bolti tänavune parim on 9,79, kirjutab Eurosport.

Berliini 100 m jooksu tiitlikaitsjana tulev Gay võitis kaks aastat tagasi Osakas mäletatavasti ka 200 m jooksu ning kuulus ka võidukasse USA 4x100 m võistkonda. Bolt oli täpselt samadel aladel parim aasta tagasi Pekingi olümpial.

«Olen vaimselt lahinguks valmis,» sõnas Gay, kes nõustus, et pühapäeval toimuv finaal võib selgitada kõigi aegade parima. Tiitliheitlusse loodetakse samas sekkumas näha ka Asafa Powelli.

«Usun, et Bolt on valmis palju enamaks, kui ta praeguseks näidanud on, kuid ka mina ei ole oma talendist veel viimast võtnud,» lisas Gay.

Bolti Pekingi olümpiamängudel püstitatud maailmarekord 9,69 on Berliinis arvatavasti ohus, kuna nii Gay kui ka Bolt ise on võtnud eesmärgiks see ületada.

100 m jooksu eelringidega tehakse algus juba laupäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles