Kõmuline jooksja Semenya saab oma maja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya eilsel medalitseremoonial.
Caster Semenya eilsel medalitseremoonial. Foto: AP / Scanpix

Kergejõustiku maailmameistrivõistlustel 800 m jooksus kuldmedali võitnud lõuna-aafriklane Caster Semenya saab preemiaks oma maja.

Juba MMi ajal sattus 18-aastane Semenya tähelepanu keskmesse, kuna tekkis küsimus, kas tegemist on ikka naisega või on ta hoopis mees, vahendab Super Sport.

Limpopo provintsi valitsus ja kinnisvaraarendaja lubasid, et ehitavad jooksjale ja tema perekonnale preemiana maja.

«Meil on hea meel teatada, et koostööst Bitline’i kinnisvaraarendajaga ehitame 800 m jooksu maailmameistrile Mokgadi Caster Semenyale ja tema perekonnale uhiuue maja,» seisis Limpopo valitsuse avalduses. «Limpopo inimesed on Caster Semenya saavutuste üle väga uhked. Meie kui valitsuse ülesanne on hoolitseda selle eest, et tal ja tema perel on korralik kodu.»

Limpopo valitsuse liikmed käisid Semenya perekonnal külas ja jõudsid järeldusele, et nende praegune maja ei ole elamiskõlbulik. Uue maja eest maksab kinnisvaraarendaja.

Valitsuseliikmed käisid ka teise maailmameistri, meeste 800 m jooksu võitnud Mbulaeni Mulaudzi juures, kuid leidsid, et temal ja tema perekonnal on korralik elamine.

Tagasi üles