Sander Puri seiklus: hullud fännid ja kõva konkurents

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Puri Eesti koondise suvises mängus jälitamas Brasiilia superstaari Kaka’d. Nimetatud hetk pälvis rahvusvahelises meedias palju tähelepanu ning sealt tärkas mitmete 
välisklubide huvi eestlase palkamise vastu. Lõpuks maandus Puri Kreeka võistkonnas Larissa.
Sander Puri Eesti koondise suvises mängus jälitamas Brasiilia superstaari Kaka’d. Nimetatud hetk pälvis rahvusvahelises meedias palju tähelepanu ning sealt tärkas mitmete välisklubide huvi eestlase palkamise vastu. Lõpuks maandus Puri Kreeka võistkonnas Larissa. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmise aasta lõpus Kreeka jalgpalliklubiga Larissa liitunud Eesti koondislane Sander Puri kogeb Lõuna-Euroopa riigis meeletut konkurentsi ja harjub kohaliku fännikultuuriga.



Eelmisel aastal mitme tippklubi juures testimisel viibinud ning veel paljude vaateväljas olnud Puri on uue leivaisa juures mänginud peaaegu kuu aega. Esmase kogemuse põhjal on eestlane rahul, et otsustas siiski Larissa pakkumise vastu võtta.



«Kindlasti oleks võinud veel oodata, kuid jalgpalliturul on praegu keeruline aeg ja mingi otsus tuli vastu võtta,» põhjendas mängumees.



Eestlane käis ennast näitamas mitme klubi juures, kuid jaatavat vastust ei tulnud enne Larissat kusagilt. «Muidugi ei ole hea, kui ära öeldakse, oma mõju avaldab see ikka,» sõnas Puri. «Kokkuvõttes langes Kreekasse tulemise otsus siiski kerge südamega.»



Kehv tabeliseis


Kindlasti pakub siiski paljudele huvi, mis sai kuulsa Glasgow’ Celticu huvist poolkaitsja vastu – käis ju eestlane ennast šotlaste juures näitamas, kuid otsuse langetamisega hakati viivitama ning Puri valik langes Larissa kasuks.



«Keegi ei ole ka hiljem infot avaldanud, mida Celtic oleks otsustanud. Pole sellest rohkem midagi kuulda olnud,» rääkis poolkaitsja.



Seni on Puri Larissa eest väljakule saanud kolmes kohtumises ning vast meeldejäävaim sündmus oli pärast debüüti.



«Esimeses kohtumises mängisin vaid kaks minutit ning pärast matši lõppu jooksis üks fänn minu juurde ja soovis minult mängusärki seljast rebida,» meenutas Puri, kuid lisas, et ihukate õnnestus siiski endale jätta.



Võrreldes seniste kogemustega on Puri sõnul Kreekas mängides suurim erinevus seotud publikuga. «Siin katkestatakse tihti fännide tõttu matše. Tribüünidelt lendavad mitmesugused esemed. Ühes meie kohtumises oli terve väljaku äär tribüünilt loobitud veepudeleid täis,» muljetas enamasti paremal äärel tegutsev eestlane. «Ühtegi meie klubi mängu seni veel katkestatud pole.»



Hooaeg pole Larissale seni aga kuigi edukas olnud ning liigatabelis asutakse alles 12. kohal – väljalangemistsoon on neist vaid paari punkti kaugusel.



«Kehv tabeliseis annab ikka tunda. Klubi president pidas hiljuti koosoleku ning see andis mõista, et pinge on peal,» rääkis Puri. «Ka fännid on oma meelsust väljendanud. Viimati saatsid nad kõikidele mängijatele kirjad, et olukorraga ei olda rahul.»



Võitluslik mäng

Kui esimeses kolmes kohtumises sai eestlane kõigis mänguaega, siis viimast võidumatši vaatas ta pingilt. «Meeskonna treeningutel on korraga umbes 30 meest koos U-21 tiimiga ja nende seast treener valib, keda väljakule panna,» selgitas Puri.



Kui Kreekas pakub publikule suurt huvi ka korvpall, siis Larissa on läbi ja lõhki jalgpallilinn. «See pallimäng on siin number üks. Olen siin vaevalt kuu aega olnud, kuid juba tuntakse linna peal ära ning tahetakse koos pilti teha,» tutvustas Puri Kreeka elu. 



Kui fännid kõrvale jätta, peab eestlane harjuma ka senisest teistsuguse mängustiiliga. «Võrreldes Eestiga toimub väljakul kõik kiiremini ja hästi palju pannakse rõhku võitlusele,» avaldas Puri. «Samuti on kohtumisteks valmistumine professionaalsem, alati analüüsitakse igat vastast eraldi ning vaadatakse videoid.»



Kuigi turniiritabelis asub Larissa alles 12. kohal, on Puri sõnul ka Kreeka liiga tippklubidega võimalik võrdselt mängida. «Koduväljakul võib kõike juhtuda. Fännid on alati hingega asja juures ja see annab palju juurde,» selgitas poolkaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles