Brasiilia jalgpalliässast on saamas Ukraina sõdur

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edmar esindab oma kodumaad Ukrainat jalgpalliväljakul. Kas nüüd tuleb riigi eest seista ka tõelisel lahinguväljal?
Edmar esindab oma kodumaad Ukrainat jalgpalliväljakul. Kas nüüd tuleb riigi eest seista ka tõelisel lahinguväljal? Foto: SCANPIX

34-aastane jalgpallur Edmar on sünnilt küll brasiillane, kuid alates 2008. aastast omab ta Ukraina kodakondsust. Mees kolis juba sajandi alguses Ukrainasse elama ning alates 2007. aastast teenib leiba kohaliku tippklubi Harkivi Metalisti mängumehena. Alates 2011. aastast kuulub Edmar ka Ukraina koondisesse. Nüüd leidis mees ootamatult oma postkastist kirja, mis kutsub teda relv käes kodumaad kaitsma.

Kodakondust saades ei osanud Edmar sellist asjade käiku kuidagi ette näha, kuid olukord riigis muutus kardinaalselt, kui suhted Venemaaga selle aasta veebruaris täielikult pea peale pöördusid. Ukraina tugevdab igal võimalusel oma riigikaitset ning tänasel päeval peavad kõik rohkem kui 18-aastased täie tervise juures kodanikud oma kodumaa eest seisma. Teiste hulgas ka Edmar.

«Ukraina passi saades ma midagi sellist küll ei eeldanud. Loodan, et mu klubi suudab selle asja korda ajada,» rääkis Edmar. «Olen veidi närvis, kuna asjad ei pruugi paika loksuda. Mu abikaasa on olukorra tõttu hirmul.»

34-aastase mehe sõnul ei ole ta ajateenistusega kunagi kokku puutunud. «Ausalt öeldes pole mul õrna aimugi, mida ma sõjaväes peale hakkan. Jalgpalli mängimine on ainus asi, mida ma oskan.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles