Valga meeskond saab ameeriklasest peatreeneri

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ozell Wells.
Ozell Wells. Foto: basket.ee

Korvpalli Eesti meistriliigas medalimängudelt kaugele jäänud klubid ei kavatse püssi põõsasse visata, vaid tahavad tulevalgi hooajal jätkata kohalikus kõrgeimas liigas.



Möödunud hooajal räägiti korvpalliringkondades korduvalt, et väikese eelarvega Pärnu meeskonnal on viimasedki krossid otsa lõppenud. Katastroofi siiski ei juhtunud ja meeskond mängis hooaja lõpuni. Klubi eestvedaja Mait Käbini sõnul tehakse kõik, et Pärnu korvpall püsiks meistriliigas järgmiselgi hooajal.

«Kuigi võistlushooaeg on lõppenud, käivad treeningud edasi. Oma kasvandikega on järgmiseks aastaks lepingud juba sõlmitud,» rääkis Käbin. «Kunagi oli meil idee mängida oma poistega seni, kuni nad jõuavad teatud tasemele, nüüd oleks aeg teha järgmine samm. Esmane ülesanne on siiski tagada meeskonna säilimine.»

Valga tugevdab treeneripinki

Käbin tõdes, et suurt rahalaeva pole vahepeal saabunud, seega pole ka ilmselt suuri mängijate värbamiskampaaniaid oodata. Meeleldi oodataks tagasi tunamullu samas pallinud Raido Ringmetsa ja Heigo Ermi. «Vägisi ei saa me ju kedagi tuua, Tallinnas elavatel ja töötavatel meestel on Raplasse sõita poole lühem maa.»

Tänavu veerandfinaalis Rakvere Tarvale kaotanud Valga vahetab peatreenerit. Andrus Renteri koha võtab üle juba aastaid Eestis tegutsev ameeriklane Ozell Wells.

«Soovime oma treeneripinki tugevdada, ent loodame, et Renter jätkab samuti meie juures. Ta võiks töötada järelkasvumeeskonnaga ja olla Welsi kõrval teine treener,» rääkis Valga klubi juht Margus Lepik. «Uus treener räägib praegu meeskonda kuuluvate mängijatega ja pärast seda on selge, kelle jätkamisest on ta huvitatud.»

Lepiku sõnul loodetakse kogu senise tuumiku jätkamist, lisaks soovitakse tõsta meistriliigasse oma noori kasvandikke. Ta lisas, et eelarve järsku suurenemist pole oodata, seega jätkatakse samal tasemel, kus viimastelgi aastatel.   

Esialgu pole selge, kas meistriliigaga ühineb tänavu esiliiga võitnud ja seejärel ka üleminekumängudes meistriliigas viimaseks jäänud Võru alistanud Kohila.

«Peas liigub igasuguseid mõtteid, kuid praegu ei oska veel küll öelda, kummale poole kaldume,» rääkis Kohila peatreener ja eestvedaja Jüri Pritšin. «Vaevalt midagi nii kiiresti selgub, hiljemalt juuni lõpuks peaks asjad paika saama.»

Pritšin on Kohila meeskonnaga varemgi meistriliigas pallinud, kuid toona olid nad oma maakonnas ainus sellel tasemel seltskond. Nüüd on aga meistriliigasse kanda kinnitanud Rapla ja nii mõnegi spetsialisti arvates on väikese maakonna kohta kaks meistriliiga meeskonda liiast.

Võru peaks raha leidma

Kohila mehed annavad endale sellest aru, kuid samas teatas Pritšin: «Koht on meil auga välja võideldud ja sportlik hasart ka olemas. Tegelikult asume ju Harjumaa piiril ja võime teha koostööd ka sealsete korvpallikeskustega.»

Esialgu meistriliigast pudenenud Võru eestvedaja Anti Ossis kinnitas, et nemadki on kõrgemas seltskonnas jätkamisest huvitatud. «Mõistagi tuleb palju asju teha teisiti, debüüthooajal tuli sisse mitmeid eksimusi,»märkis ta. «Raha leidmine peaks olema lihtsam kui aasta tagasi, oleme mitme ettevõttega sõlminud koostöölepinguid.»

Korvpalliliiduga suheldes on Võru meistriliigasse jäämise ühe argumendina tõstnud esile koostööd Parksepa kooliga. Lähiajal plaanitakse seal avada isegi korvpalliklass. «Meil on üks väga hea aastakäik peale kasvamas,» kinnitas Ossis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles