Pohlak: meeskonnas puudus distsipliin

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Toomas Huik

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak märkis, et Eesti suutis täna 0:2 Fääri saartele kaotades teha kõik selleks, et kaotada.

«Täna joonistus kõik väga selgelt välja. Kui teed mängu jooksul kaks lihtsat ja lolli penaltit, lased vastastel jõuda väravavahi penaltitõrje järel esimesena pallini, saad distsiplineerimatuse eest punase ja peaaegu teisegi (Pareiko – toim.) ja lisaks ei suuda realiseerida kohtumise kahte selgelt parimat mängust tekkinud võimalust, siis see viitab distsipliini ja ülesandele keskendatuse puudumisele,» arvas Pohlak. «Oskasin aimata juba mõnda aega, et ükskord käriseme selle koha pealt – see on meeskonna siseelu tundes lihtsalt loogiline – kuid ei arvanud, et see juhtub täna.»

Pohlaku sõnul armastab peatreener Tarmo Rüütli kasutada palliga osavaid mängijaid, ehitada mängu üles positiivsele mänguplaanile ja on loonud meeskonnas vaba ja sõbraliku õhkkonna, mis on tore, kuid kollektiivides ei ole protsessid kunagi ühesuunalised.

«Mängijad harjuvad oludega ja tekib tunne, et kõik käib lihtsalt, kuigi tegelikult on edu aluseks hea ja sobiv mänguplaan, millele lisandub sajaprotsendiline endast andmine, viimase asjaolu äralangemine viib kiiresti katastroofini, eriti juhul, kui loomupäraste võitlejate hulk meeskonnas ei ole suur. Oleme viimase aasta heade mängude vahel suurte vastu pisemate meeskondadega hädas olnud. Mäletame kasvõi esimest kohtumist Fääri saartega ja mullust maavõistlust Liechtensteiniga,» nentis Pohlak.

Pohlak ütles, et jalgpalliliit kriisikoosolekut kokku ei kutsu. Probleemidest peavad võitu saama teised jõud.

«Pigem on selleks on koondise juhtkond, nemad peavad seisu ära klaarima» sõnas Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles