Otepää suusapühamu tribüünidel haigutas tühjus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Toomas Huik

Väide, et Eesti on suusamaa, sai nädalavahetusel Eesti meistrivõistluste ajal tugeva hoobi – kuigi stardis olid maailma tippu või selle lähedale kuuluvad Jaak Mae ja Aivar Rehemaa, jäid Otepää suusastaadioni tribüünid tühjaks.

 Vaid mõned üksikud tõelised suusahuvilised seisid rajapervel, ent peamiselt oli tegemist sõitjate treenerite või pereliikmetega. Paraku on see Otepää suusavõistlustel tavaline pilt.



«Publiku vähesuses on süüdi kolm inimest, Andrus Veerpalu, Jaak Mae ja Kristina Šmigun ning Otepää MK-etapp,» nentis Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. «Publik on harjunud kõrgetasemelise võistlusega ega soovi eestlaste omavahelist sõitu vaadata.»



Alaver juhtis tähelepanu, et näiteks Jõulumäel või eeloleval laupäeval Eesti meistrivõistlusi võõrustaval Valgehobusemäel on pilt teine. Nendes paikades on oma tippude kihutamine suursündmus. «Sealsed inimesed pole MK-etappi näinud ning tulevad ka koduse võistluse puhul raja äärde,» tõdes ta.



Riigis valitsev majanduslangus on ilmselt mõjunud ka suusasõprade rahakotile. Näiteks laupäeval oli Otepää radadel väga vähe harrastussuusatajaid ning vaatamata puhkepäevale oli kogu talvepealinn vaikne, rahulik ja inimtühi. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles