Eesti võrkpallinaiskond sai mänguta MM-valikseeria teise ringi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise peatreener Peeter Vahtra.
Koondise peatreener Peeter Vahtra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Võrkpalli Konföderatsioon (CEV) muutis möödunud nädalal 2014. aasta maailmameistrivõistluste finaalturniirile kvalifitseerumise korda, kuna osavõtusoove Euroopast laekus arvatust pisut vähem.

Euroopast osaleb valiksarjas 34 meeskonda ja 30 naiskonda, Euroopa meeskondadele on eraldatud finaalturniiril kaheksa ja naiskondadele üheksa kohta. Lõppturniiril mängib 24 naiskonda ja meeskonda, kirjutab volley.ee.

Eestit puudutab see muudatus niipalju, et meie koondnaiskond, mis pidi alustama 1. ringist ehk eelvalikturniirist jaanuaris 2013, arvati mänguta teise ringi, mis toimub nelja riigi osavõtul tuleva aasta maikuus. Eesti meeskond oli teise ringis niikuinii ja jäi sinna.

Väga palju ei puudunud Eesti meeskonna otsepääsust kolmandasse ringi. Sinna lubati Euroopa edetabeli 13 paremat, Eesti on 16. Küll aga sai selle näitaja põhjal aste kõrgemale Soome, kontinendi edetabeli kaheksas meeskond.

Peeter Vahtra, Eesti koondnaiskonna peatreener, oli rahul: «Väga hea, meil olekski detsembris-jaanuaris mängijate kokkusaamisega probleeme tekkinud, kuna nad on seotud mängudega klubides. Kevadel, pärast hooaja lõppu, saame pikema ettevalmistusetapi läbi teha.»

Naiste teise ringi mängud peetakse 23.-26. maini 2013 (mängukohad on veel lahtised), meeste omad 15.-18. maini 2014.

MMi meeste finaalturniir toimub 2014. aasta sügisel kuues Poola linnas, naiste lõppvõistlus üheksas Itaalia linnas. Tiitlit üritab kaitsta Venemaa naiskond ja Brasiilia meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles