Häkkinen kaitseb inseneriga pahandanud Räikköneni

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne maailmameister Mika Häkkinen.
Kahekordne maailmameister Mika Häkkinen. Foto: SCANPIX

Abu Dhabi vormel-1 etapi võitnud Kimi Räikkönen tõestas sõidu ajal taas, et talle ei meeldi, kui teda raadio teel segatakse - soomlane vastas oma võidusõiduinsenerile Mark Slade'ile kahel korral üsna teravalt. Kaasmaalasest endise vormel-1 maailmameistri Mika Häkkineni sõnul on selline käitumine üsna mõistetav.

«Mul on endal korduvalt nii juhtunud, et meeskond kordab ühte ja sama asja mitu korda. Vormel liigub tohutu kiirusega ning piloot peab koguaeg sajaprotsendiliselt keskenduma,» kirjutab legendaarne piloot Ilta-Sanomate kolumnis. «Mõistan teda täielikult, sest kui koguaeg sama asja korratakse, siis hakkab see häirima.»

Samas nägi Häkkinen ka intsidendi teist külge: «Kui võit on lähedal, siis muutub meeskond närviliseks. Nad tahavad kindlad olla, et piloot mõistab nende juhtnööre täielikult.»

Siiski tõdeb Häkkinen, et sama asja pärast iga viiendat kurvi ei ole tarvis vormelisõitjatele korrutada.

«Jätke mind ometi rahule, tean isegi, mida teha,» nähvas Räikkönen meeskonna insenerile, kes talle Abu Dhabi etapi ajal juhiseid jagas. Hiljem soovitati soomlasel turvaauto taga sõiteks kõiki rehve korralikult soojendada ning seepeale vastas meie põhjanaaber: «Jaa-jaa-jaa-jaa. Ma ju teengi seda kogu aeg. Ei ole vaja iga kord meelde tuletada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles