Ettearvamatu viimane etapp selgitab parima

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 otsustava etapi kaks peategelast: tiitli eest võitlevad Sebastian Vettel ja Fernando Alonso.
Vormel-1 otsustava etapi kaks peategelast: tiitli eest võitlevad Sebastian Vettel ja Fernando Alonso. Foto: SCANPIX/REUTERS

Vormel-1 hooaeg lõpeb pühapäeval Brasiilia GPga, kus selgub ka maailmameister, sest tiitlišansid on nii liidrikohta hoidval valitseval maailmameistril Sebastian Vettelil kui temast 13 punkti kaugusele jääval Fernando Alonsol.

Red Bulli piloodile Vettelile piisab tiitlivõidu kindlustamiseks ka 4. kohast, Alonso peab võidulootuste säilitamiseks viimase etapi lõpetama esikolmikus, lisaks sõltub tema saatus Vetteli tulemusest. Hispaanlase võiduvõimalused on järgmised: Alonso peab Brasiilias võitma ja lootma, et Vettel ei saa 5. kohast paremat tulemust. Alonso peab teiseks tulema ning Vettel peab samal ajal olema kaheksas või veelgi rohkem tagapool. Kolmanda võimalusena peab Alonso lõpetama võistluse kolmandana ja lootma, et Vettel ületab finišijoone maksimaalselt üheksandana.

Viimasel pressikonverentsil ütles Vettel, et on nädalavahetuse eel enesekindel. «Teeme kõik endast oleneva, et võita. Samas on ilm Sao Paolos ettearvamatu ja kõik võib kiirelt muutuda. Ilmselt sajab mingil ajal ka laupäeval ja pühapäeval,» rääkis Vettel. «Vestlesin rehvitootja Pirelli inimestega ja nemad kinnitasid, et kõik on märgadeks oludeks valmistunud, ning seetõttu ma väga ei muretse.»

«Rada on meile varasematel aastatel sobinud ning loodan, et seegi kord pole erand. Olen heal positsioonil ja seetõttu piisavalt enesekindel, kuid samal ajal annan endale aru, et üks väga oluline sõit on veel ees,» lisas Vettel, kes peab oluliseks pea külmana hoida.

Vanameistri lahkumisetendus

Kui Vettel tuleb Brasiilias maailmameistriks, tõuseb ta samale pulgale Michael Schuma­cheri (Schumacher võitis järjest viis MM-tiitlit) ja Juan Manuel Fangioga, kes on seni ainsatena suutnud kolmel järjestikusel hooajal triumfeerida.

Brasiilia GP on ühtlasi legendaarse Schumacheri viimane sõit vormel-1 etapil. Mercedese rooli keerav sakslane on vormelikarussellis keerelnud kaks aastakümmet, debüüdi tegi ta sarjas 1991. aastal. Enda sõnul Schumacher suurt kurbust ei tunne. «Ma pole kurb, et üks etapp läbi saab. Üritasin endast parima anda ka sel aastal, ent seekord ei õnnestunud see hästi. Samas ma ei põe ja olen valmis uueks eluetapiks,» lausus Schumacher. «Need aastad on mulle suurelt jaolt olnud head aastad täis lõbu ja põnevust.»

«Mäletan algusaastaid, siis uskusin, et sõidan siin maksimaalselt neli-viis aastat. Aga eksisin ja nüüd olen siin kihutanud peaaegu 21 aastat. Noorematel meestel on seda praegu ilmselt võimatu ette kujutada,» lisas ta.

Alonso lükkab favoriidikoorma Vetteli õlule

Praegu 2. kohal olev Fernando Alonso otsustava nädalavahetuse eel pingeid ei tunnista. «Lähen püüdma võimalikult palju punkte ning mõistagi oleks hea poodiumile pääseda ja minimaalselt 15 punkti teenida,» rääkis Alonso. «Seejärel vaatame, millisel kohal Sebastian lõpetab, sest kõik pole enam meie kätes. Meil pole midagi kaotada, ent on väga palju võita.»

Rääkides Ferrari meeskonna olukorrast, arvas Alonso, et hooaja edenedes suudeti vormelist rohkem välja pigistada. «Esimesed kuud esinesime allapoole arvestust, kuid siis tegime auto kallal palju tööd ja tõusime tiitlipretendendiks,» rääkis hispaanlane. «Järgmiseks aastaks teeme auto juures veel mitmeid muudatusi.»

Survet Alonso endal ei tunne, lükates favoriidikoorma selgelt Vetteli ja Red Bulli õlule. «Vormel-1 on alati teatud surve, ent praeguses olukorras on meie õlul väiksem koorem kui Red Bullil ja Vettelil, sest nemad on liidrid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles