Briatore tahab Brawn GP raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (vasakul) ja Flavio Briatore
Fernando Alonso (vasakul) ja Flavio Briatore Foto: AP / Scanpix

Renault vormelitiimi bossile Flavio Briatorele Brawn GP pilootide Jenson Buttoni ja Rubens Barrichello solvamisest ei piisanud – itaallane tahab nüüd meeskonna raha endale.

Eile kostitas Briatore Buttonit ja Barrichellot solvanguga - Button olevat sama kiire kui kilomeetripost, Barrichello aga mees, kes oli juba karjääri lõpetamas, aga nüüd võitleb MM-tiitli nimel.

Kuna Brawn GP sündis kõigest mõni nädal enne tänavuse hooaja algust Honda meeskonna varemetele, võib Briti vormelitiim saada algselt Hondale mõeldud summa sel hooajal MM-sarjas võistlemise eest, väidetavalt umbes 30 miljonit eurot, kirjutab Planet-F1.

Ent kuna Brawn GP liitus sarjaga kui uus meeskond, on otsustamine kõrgemate jõudude, peamiselt Bernie Ecclestone’i käes.

Vormel-1 meeskondade ühendus FOTA, mille esimees on Ferrari president Luca di Montezemolo, on siiani olnud selle poolt, et raha siiski antakse Brawn GP-le. Ent pärast sellenädalast kohtuotsust, mille kohaselt Brawn GP, Williamsi ja Toyota kasutatavad difuusorid on legaalsed, on Briatore käinud teiste meeskondadega rääkimas, et raha tuleks hoopis kõikide ülejäänud tiimide vahel ära jagada.

«Kuigi mõned meist olid selle vastu, jõudis FOTA Montezemolo abiga siiski üksmeelele ja me toetasime Brawn GP-d,» rääkis Briatore Itaalia meediale. «Kuna Ross Brawn sunnib mind tegema kulutusi, milleks mul eelarves raha ei ole ja kuna Hondale mõeldud raha pole veel jagatud, peab FOTA varsti koosoleku.»

Briatore arvates on tema idee igati õiglane, kuna Brawn GP on teistest rikkam. «Brawn GP on rikkam kui keegi teine, kuna Honda maksis kõikide nende meeskonna kulutuste eest, pealegi andis Honda talle 130 miljonit – ta on kindlasti rikkam kui mina,» sõnas Briatore. «Ma ei taha olla Robin Hood, aga sellises olukorras on see lubatud. Olen olukorras, kus mul on vaja see raha kuskilt leida, sest hooaeg ei saa ju niimoodi lõppeda, et kõik kaotavad Brawn GP autodele sekundiga. Seetõttu tuleks rahajagamine üle vaadata, minu arvutuste kohaselt käib jutt 30 miljonist eurost.»

Ent Briatore ei piirdu üksnes sellega – tema arvates ei peaks kompenseeritama praegu MM-sarja üldarvestuses liidrikohta hoidva meeskonna transpordikulusid. «FIA ütles, et see on uus meeskond, lõpuks ometi midagi, milles me ühel meelel oleme. See on tõsi, tegemist on uue tiimiga, kuna Honda ütles ametlikult, et lahkub MM-sarjast ja praegu pole nende nimi Brawn Honda, vaid üksnes Honda,» selgitas Briatore. «Bernie Ecclestone otsustas sellest mööda vaadata. Aga FOTA liikmena teen ettepaneku, et me arvestame seda, et tegemist on uue tiimiga ja seega pole neil kolm aastat mingit õigust transpordikulude kompensatsiooni saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles