Ferrari boss Montezemolo vihastas kõigi peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari president Luca di Montezemolo
Ferrari president Luca di Montezemolo Foto: AP / Scanpix

Ferrari kontserni juht Luca di Montezemolo pole rahul vormel-1 meeskonna olukorraga ning tegi möödunud nädalavahetusel teravaid etteheiteid nii uute reeglite, Rahvusvahelise Autoliidu FIA kui ka meeskonna aadressil.

Montezemolo leidis pärast Bahreini GP’d, et Ferrari kehvas hooaja alguses on süüdi vormel-1 reeglite vangerdused, vahendab iltalehti.fi. Tema meelest jätavad reeglid liiga palju ruumi tõlgendamisele.

«Meil on halvasti kirjutatud reeglid. Seal on palju halli ala ehk ruumi tõlgendamisele,» torises Montezemolo.

Ferrari juhi peamine kriitika suundus aga FIA aadressile. Itaallast vihastas FIA otsus aktsepteerida kahekorruselisi difuusoreid, kuna see tõstis Brawn GP, Toyota ja Williamsi konkurentsivõimet ja sundis ülejäänud meeskonnad sama lisa kallal töötama. Ferrari esimest difuusoriversiooni võib näha juba järgmise GP ajal Euroopas.

Lisaks on Montezemolo meelest Ferrari viimase aastate edu meeskonda uinutanud ning auto arendamisel on legendaarne tiim muutunud laisaks.

«Mul on selline tunne, et meeskonnas valitseb veidi kõrk ja üleolev suhtumine. Vahepeal, kui võidad liiga palju, siis hakkab tunduma, et oled parim. Tahan näha teistsugust suhtumist,» teatas ta.

Montezemolot pahandas ka see, et Kimi Räikköneni ja Felipe Massa sõidukid riivasid üksteist Bahreini GP alguses. Massa käis neljandal ringil seetõttu ka autot parandamas.

«See teeb vihaseks, kui näed võistluse alguses meie autosid üksteist riivamas,» selgitas Montezemolo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles