Prantsuse neonatsid ründasid Lyonis Inglismaa jalgpallifänne

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tottenhami fännide purustatud pubi Roomas novembrikuus. Samasugune pilt avanes eile õhtul Lyonis.
Tottenhami fännide purustatud pubi Roomas novembrikuus. Samasugune pilt avanes eile õhtul Lyonis. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liiga mänguks Prantsusmaale Lyoni sõitnud Tottenham Hotspuri fännid langesid seal natsidest huligaanide rünnaku ohvriks.

Umbes 150 Londoni klubi fänni vaatas eile õhtul Smoking Dogi pubis telerist Meistrite liiga kohtumist, kui baari ründas mitmekümnepealine huligaanide jõuk, loopides akendesse rauast toole ja pürotehnikat. Rünnaku tagajärjel vajas kolm inglast haiglaravi, hullemast päästis pubis viibinud inimesed kuulikindel aknaklaas.

«Esimeses rünnakus lõi kaasa umbes 50 inimest, teises 25. On päris jube seista vastamisi inimestega, kes teevad natsižeste. Aknasse visati rakett, samuti raudtoole ja üks päevavarju hoidmiseks kasutatav raskus,» kirjeldas üks anonüümseks jääda soovinud inglasest fänn Reutersile.

Vaid neli kuud tagasi langesid tugevalt juudikogukonnaga seotud Tottenhami fännid samasuguse rünnaku ohvriks Roomas enne kohtumist sealse Lazioga. Tottenhami poolehoidja Christian Radnege sõnul meenus kõigile otsekohe Itaalias juhtunu. «Roomas toimunu on veel värskelt meeles ja seetõttu oli hirmutav taas natsižeste näha. Kõik mõistsid kohe, et asi on tõsine. Õnneks jõudsid pubi omanikud kahe rünnakulaine vahepeal aknad barrikadeerida, kuid baari põrandal oli pärast ikkagi verd. Meil vedas, et ründajad baari sisse ei pääsenud.»

Tottenham kohtub täna Euroopa liiga kuueteistkümnendikfinaali kohtumises Lyoni Olympique'iga, avamäng Londonis lõppes Spursi 2:1 võiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles