Speku­latsioo­nid lagundavad Red Bulli

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Mark Webber
Sebastian Vettel ja Mark Webber Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna piloodid Sebastian Vettel ja Mark Webber on karjääri jooksul mitmel puhul omavahel võistluse ajal tuliselt heidelnud ja hiljem vahetanud ka teravaid repliike. Seejuures on Webber mitmel korral süüdistanud tiimi kolmekordse maailmameistri Vetteli soosimises.

Nädalavahetusel Malaisia GP-l aset leidnud juhtum, kus Vettel ignoreeris meeskonna korraldusi ja möödus võistluse lõpus ootamatult tiimikaaslasest, on taas pannud liikvele erinevaid kuulujutte. Ühed ennustavad, et Webber lahkub ise tiimist, ning samas on märgitud, et meeskonnast võidakse minema saata kolmekordne maailmameister. Mõneski kohas on juba praegu leitud, et Vetteli käitumine viitab sakslase ülimalt heale arvamusele iseendast ning lisaks peab ta ennast isegi tiimist olulisemaks.

Webber sõidab koju

Kui Webber andis pärast võistlust teada, et ta ei ole Vetteli tegutsemisega absoluutselt rahul, võis samas ka tema sõnadest veel üht-teist välja lugeda. Nii teatas austraallane, et sõidab lähiajal kodumaale oma tuleviku üle järele mõtlema. Samas loodab Red Bulli boss Christian Horner, et Webber paiskas oma mõtted välja hetkeemotsiooni ajel, ning kinnitas piloodile, et Vettel ei võitnud etappi tänu tiimi salajasele otsusele.

«Meeskonna seisukoht oli selge. Mark teab, et tiim ei manipuleerinud millegagi ning juhtunust ei maksa otsida mingit konspiratsiooniteooriat. Seega on jutt tuleviku üle järele mõtlemisest puhas emotsioon,» teatas Horner ESPN F1-le.

Nädalavahetusel toimunud etapi järel läksid liikvele isegi spekulatsioonid, et solvunud Webber on meeskonna peale nii vihane, et ei tule järgmisel etapil Hiinas stardijoonele. «Oleme Hiinas kohal,» teatas vormelipiloodi isa Alan Webber ringlevate spekulatsioonide kohta Austraalia televisioonile lühidalt.

Vettel palus vabandust

Pärast sõitu võis näha, et Webber ja Vettel vaidlesid intsidendi üle omavahel tuliselt ning hiljem olevat Vettel tiimikaaslase ees isegi vabandanud. «Oleme omavahel kohtunud ning olen suhelnud mõlema piloodiga. Sebastian vabandas nii Marki kui ka terve tiimi ees. Viisime oma koosoleku tavapäraselt läbi ning nüüd keskendume juba järgmisele võistlusele,» lisas Horner.

Samas tekitas Vetteli käitumine pahameelt ka tema kodumaal Saksamaal – sealne ajaleht Bild nimetas kolmekordset maailmameistrit tema käitumise tõttu mölakaks. Lisaks leidus neidki, kes arvavad, et Vetteli enesekeskne käitumine võib kaasa tuua ka tõsisemaid tagajärgi.

Nii kirjutas kahekordne maailmameister Mika Häkkinen ajalehe Ilta-Sanomat blogis, et pühapäevaste sündmustega võis Red Bulli meeskonnas alata Sebastian Vetteli vallandamisprotsess. «Sebastian Vettel tegutses Malaisias mõtlematult. Ta on küll kolmekordne maailmameister, kuid see ei anna talle õigust niimoodi käituda. Asja arutatakse kindlasti meeskonnasiseselt edasi,» kirjutas ta.

«Võib-olla on Vetteli vallandamisprotsess Red Bullis juba alanud. Teiste meeskondade pealikud plaksutavad ainult käsi,» spekuleeris kahekordne maailmameister Häkkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles