Serblased üllatasid Davis Cupi maratonmängus maailma esipaari

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Bozoljac (paremal) ja Nenad Simonjic.
Ilja Bozoljac (paremal) ja Nenad Simonjic. Foto: SCANPIX

Tennise Davis Cupi maailmaliiga veerandfinaalis valmistasid suurüllatuse serblased Nenad Zimonjic ja Ilja Bozoljac, alistades matšis USAga paarismängus maailma esipaari Bob Bryan - Mike Bryan.

Serblased võitsid kaks esimest setti kiires lõppmängus 7:6 (5) ja 7:6 (1), kuid kaotasid siis kaks järgmist 5:7 ja 4:6. Ülitasavägises otsustavas setis jäid Zimonjic ja Bozoljac peale 15:13, kogu mäng kestis 4 tundi ja 23 minutit.

Serblaste kapten Bogdan Obradovic kaalus seejuures kaua, kas kasutada paarismängus maailma esireketit Novak Djokovici, kuid otsustas lõpuks ikkagi Bozoljaci kasuks, kes on üksikmängu maailma edetabelis alles 335. kohal. Kogu oma karjääri jooksul oli Bozoljac varem võitnud kõigest kuus profitasemel paarismängu.

Vennad Bryanid olid seevastu enne eilset võitnud Davise karikasarjas 20 ja kaotanud vaid kolm mängu. Üldarvestuses 1.2 taha jäänud USA seis on enne viimase päeva üksikmänge raske, kuna maailma 20. reket Sam Querrey peab lootuste säilitamiseks jagu saama Djokovicist. Teises kohtumises lähevad vastamisi Viktor Troicki (ATP 44.) ja John Isner (ATP 23.)

Kahe päeva järel on kõigis neljas maailmaliiga veerandfinaalis seis 2:1 - Kanada juhib Itaalia, Argentiina Prantsusmaa ja Tšehhi Kasahstani vastu.

Vaata videot Serbia - USA paarismängu otsustavatest hetkedest siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles