Juventuse peatreener: Itaalia jalgpallil pole lähiajal Euroopa tippu asja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Conte.
Antonio Conte. Foto: SCANPIX

Torino Juventuse jalgpalliklubi peatreener Antonio Conte teatas pärast eilset kaotust Meistrite liigas, et Itaalia klubid peavad järgmist võitu Euroopa tugevaimas klubisarjas veel pikalt ootama.

Ainsa Itaalia klubina veel konkurentsis olnud Juventuse kaotas veerandfinaalis mõlemad kohtumised Müncheni Bayernile 0:2 ja langes kindlalt turniiril välja, kirjutab Reuters.

Conte leidis, et itaallastel on praeguses seisus raske Euroopa suurjõududele vastu saada. 1996. aastal Juventuse ridades mängijana Meistrite liiga võitnud Contea teatas veel lisaks, et ka neljakordne Meistrite liiga võitja Amsterdami Ajax pole enam see, mis varem ja neid sisuliselt enam ei eksisteerigi.

«Tänapäeval on sellised tippmeeskonnad nagu Madridi Real, Manchester City, Müncheni Bayern, Manchester United, PSG ja Barcelona ja neil on meeletult raha, et osta kõik paremad mängijad. Itaalias on olukord hoopis teistsugune,» teatas Conte. «Ma ei näe sellist võimalust, et mõni Itaalia meeskond suudaks lähiaastatel Meistrite liiga võita.»

«Toona (90ndatel) oli Ajax tippmeeskond, keda kõik tahtsid võita. Tänapäeval Ajaxit enam ei eksisteeri ja nad on lihtsalt võistkond, kes arendab noormängijaid,» avaldas Conte arvamust. «Peame vaatama, kuidas me saame asju parandada ja eelarvet suurendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles