Lakersi viimane võimalus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwight Howard (paremal)
Dwight Howard (paremal) Foto: SCANPIX

NBAs on klubidel jäänud pidada veel viimased mängud ning Eesti aja järgi homme hommikuks on selge, kas hooajale suurte lootustega vastu läinud Los Angeles Lakers jõuab play-off’i või mitte.

Lakers hoiab läänekonverentsis viimase kohtumise eel 44 võidu ja 37 kaotusega kaheksandat ehk viimast play-off’i viivat kohta. Samas hingab Utah Jazz neile 43 võidu ja 38 kaotusega kuklasse. Seega on veel kõik endiselt Lakersi enda kätes ning võit koduväljakul Houston Rocketsi üle kindlustaks neile edasipääsu.

Loodetakse Howardile

Kui Lakers peaks aga koduväljakul libastuma, siis tekib ka Jazzil võimalus. Los Angelese klubi kaotuse korral piisab Utah’le edasipääsuks Memphis Girzzliese alistamisest. «Üht tiimi ootab suur pettumus. Kurvad oleme meie või Lakers. Samas peame ise endale üldse võimaluse andma,» sõnas Jazzi tagamängija Randy Foye The Salt Lake Tribune’ile.

Hooaja eel suurepäraseid täiendusi teinud Lakers on tänavu olnud poolehoidjatele suureks pettumuseks. Viimatine suurem tagasilöök oli Kobe Bryanti vigastus, tema jääb Achilleuse kõõluse trauma tõttu väljakult eemale vähemalt pooleks aastaks. Seega on pilgud pööratud suvel Orlando Magicust hangitud keskmängijale Dwight Howardile (pildil), kelle esitused on seni jäänud loodetule alla. Viimati San Antonio Spursiga kohtudes tegi Howard juba sellise mängu, nagu temalt oodatakse, ja paljud peavad seda ka tema tänavuse hooaja parimaks esituseks.

«Võitleme lõpuni, meil on endiselt võimalik jõuda play-off’i,» sõnas Howard AP-le. «Bryant näitab väljakul oma liidriomadusi, ja ta tõestab seda ka sellega, kui kõvasti ta treenib. Samas, teised mehed kütavad kaaslasi sõnadega üles. Arvan, et suudan teha mõlemat. Saan aru, et pean tegema rohkem ja andma meeskonnale rohkem.»

Kohtumine Oklahomaga

Kui Lakers peaks siiski pääsme play-off’i tagama, siis midagi rõõmustavat neid seal ees ei oota, kuna vastamisi tuleks minna eelmise hooaja finalisti Oklahoma City Thunderiga. Oklahoma alistas viimati 104:95 Sacramento Kingsi ja tagas sellega läänekonverentsis esikoha.

Ühtlasi sai meeskond esmakordselt pärast Oklahoma Citysse kolimist põhihooajal kokku 60 võitu. «Me ei ole seda siin varem suutnud, see on meie jaoks uus olukord. Samas näitab see, et oleme meeskonnana aasta-aastalt arenenud,» sõnas Kevin Durant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles