17-punktilisest kaotusseisust välja tulnud Olympiakos kaitses Euroliiga liitlit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassilis Spanoulis oli Olympiakose võidu peaarhitekt.
Vassilis Spanoulis oli Olympiakose võidu peaarhitekt. Foto: SCANPIX

Londonis selgus korvpalli Euroliiga võitja, kui finaalis olid vastamisi tiitlikaitsja Pireuse Olympiakos ja Madridi Real. 100:88 võidu võttis 17-punktilisest kaotusseisust välja tulnud Kreeka klubi.

Suurimad teened olid võidus mängujuht Vassilis Spanoulisel, kes avapoolajal jäi nullile, ent läks siis uskumatusse hoogu, tabades eksimatult kolmesejoone tagant ning kogudes lõpuks 22 punkti ja neli söötu. Acie Law toetas teda 20 punkti, viie lauapalli ja viie sööduga ning Kyle Hines 12 punkti ja viie lauapalliga. Madridile tõi Rudy Fernandez 21 punkti, Sergio Rodriguez lisas 17 ning Sergio Llull 14 silma.

Esimese veerandaja võitis Madridi meeskond koguni 27:10, ent seejärel kogusid ka Olympiakose mängijad end ja vähendasid vahet viiele punktile (33:28), kui poolaja lõpuni jäi veidi alla kolme minuti. Poolaja lõpuks oli Madridi eduseis 41:37. Kolmas veerandaeg kulges tihedas võitluses, kord juhtis üks, siis teine. Enne viimast vaatust oli tablool 61:61 viik. Seejärel haaras juhtohjad Olympiakos ja võttis kindla 100:88 võidu.

Olympiakos alistas poolfinaalis 69:52 Moskva CSKA ja Real sai 74:67 jagu FC Barcelonast.

Pronksimängus alistas CSKA Barcelona 74:73. Viktor Hrjapa tõi võitjatele 16 punkti, 14 silma lisas Sonny Weems ja 14 Aaron Jackson. Barcelona kasuks viskas Juan Carlos Navarro 17 punkti, 11 punkti lisas Marko Todorovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles