Finaalseeria MVP Tanel Sokk võib koondisest loobuda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sokk (palliga) poolfinaali kolmandas kohtumises.
Tanel Sokk (palliga) poolfinaali kolmandas kohtumises. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti meistriliiga kasulikemaks mängijaks valitud Kalev/Cramo mängujuht Tanel Sokk võib jääda suvel koondise tegemistest eemale.

«Tagamängijatega ei tohiks koondisel probleeme olla, kõige tähtsam on see, et Janar Talts ja Kristjan Kangur mängiksid,» sõnas Tanel Sokk, kes peaks koondises jagama mängujuhi kohta oma noorema venna Sten Sokuga.

Tanel Sokk nentis, et on koondisest eemale jäämisele mõelnud, kuid lõplikku otsust pole veel langetanud. Möödunud reedel lõppenud koduse finaalseeria järel keha veel valutavat, ent tavapärast hooaja lõpu korvpallitüdimust justkui polegi.

«Ilmselt tuleb see sellest, et vahepeal oli mul vigastuse tõttu mängudes paus,» arvas Tanel Sokk, kes esmaspäeval sõidab koos Tartu Rockiga kolmenädalasele Hiina turneele. Sealt naastakse alles 19. juunil, pärast jaanipäeva alustab aga Eesti koondis juba EM-valikturniiriks valmistumist. «Pärast Hiina reisi on näha, kas tüdimus tuleb peale või mitte,» lisas mängumees.  

Eesti koondise peatreener Tiit Sokk tunnistas, et on vanema pojaga koondises mängimisest või sellest loobumisest rääkinud, ent temagi sõnul pole otsust langetatud. «Tänavu on ettevalmistuse alustamisega pisut rohkem segadust kui tavaliselt. Osa mehi on Hiina turneel, selge pole ka see, millal vabanevad Itaalias mängivad Kangur ja Talts,» loetles Tiit Sokk. Lisaks sõidab Siim-Sander Vene end näitama USAsse ning võib-olla liitub temaga ka Rain Raadik.

Koondisekandidaatide nimekiri avalikustatakse täna, kuid suuri üllatusi seal pole. Koondisse ei tule vanameister Vallo Allingu, küll on aga pärast sõjaväes teenimist tekkinud pausi tagasi Kristjan Kitsing. Tugeva täiendusena arvestab Sokk mullu vigastuse tõttu mängudelt puudunud Rain Veidemaniga. U20 koondisse kuuluvaid noormängijaid ei kavatseta aga veel tänavu suurde koondisse kaasata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles