Tartu Rattaralli lastesõidud tõid kokku rekordilised 3600 last

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 1. juunil, lastekaitsepäeval, toimus Tartu kesklinnas maailma suurim laste rattaralli. Esialgsetel andmetel võttis 32. Tartu Rattaralli lasteüritustest osa 3604 väikest spordisõpra.

Rahvusvahelise jalgrattaliidu UCI komissar ja Tour of Estonia 2013 peakomissar Christian Magiera Saksamaalt oli üllatunud ürituse mastaapsusest: «Ma olen nii meeldivalt üllatunud, et mul on raske ette kujutada, et see on tõsi. See on uskumatu! Mulle avaldab väga suurt muljet see hulk lapsi ja lapsevanemaid, kes on kohale tulnud. Tõesti muljetavaldav.»

Magiera lisas ka, et peab lasteüritust äärmiselt oluliseks: «Usun, et see on väga oluline nii kogu jalgratta tulevikule, kui osana Estonian Cycling Weekendist ja Eesti jalgrattakultuurist. See on väga hea üritus lastele, sest siin on nemad tähelepanu keskpunktis. Väga meeldiv on seda kõike vaadata.»

Jaan Kirsipuu elukaaslane, tantsutreener Monika Tuvi on poja Samueliga TILLUsõitudel kohal juba kolmandat aastat. «Miks tulla? Sest see on äge! Kõik tulevad siia, mõnus on. See on tore, koostegemise rõõm.»

Tartu Rattaralli TILLUsõitudel (distantsid 500 meetrit ning 1,1 kilomeetrit) osales 2220 kuni 9-aastast ratturit, pikematel distantsidel (5,2 ja 10,5 kilomeetrit) osalesid vanemad ratturid ning neid oli kokku 1384.

Rattaralli lastesõidud olid kolmandaks etapiks Tartu Mini Neliküritus 2013 sarjas. Lastele suunatud aasta läbi kestva sarja neljas, viimane etapp toimub sügisel ja seejärel tunnustatakse kõiki Tartu Mini Neliküritus 2013 sarja väikseid ja tublisid osavõtjaid Tartu Lõunakeskuses.

Vaid tund pärast lasteürituste lõppemist alustasid sama rajal peal Tartu kesklinnas sõitu profiratturid Tartu Grand Prix’l, Tour of Estonia 2013 viimasel etapil.

Homme, 2. juunil toimub 32. Tartu Rattaralli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles