Kreekas kihutav Pärn: homme proovime kolmanda koha tagasi võtta

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn Kreeka rallil
Sander Pärn Kreeka rallil Foto: Timo Anis

Laupäeval jätkus Kreeka ralli teine võistluspäev. Teiste teevad kaasa ka Sander Pärn ja Ken Järveoja, kes pärast avapäeva olid JWRC arvestuses neljandad, suutsid päeva lõpuks oma kohta hoida.

«Laupäev möödus meie jaoks nii tõusude kui mõõnadega. Kahel kiiruskatsel purunes meil rehv ja sellega ei saa rahule jääda. Positiivse poole pealt suutsime päeva keskel juba tõusta kolmandaks, kuid viimase katse rehvi purunemise tõttu langesime taas neljandaks,» rääkis Pärn. Noormees lisas, et tänasele päevale tagasi vaadates võib nentida, et hoolimata sõidukiirusest võivad rehvid Kreeka rallil väga kergelt puruneda.

«Tänasel teisel katsel purunes meil rehv 3 km enne lõppu ja otsustasime rahulikult katse lõpuni sõita, sest liiga vähe oli jäänud finishini maad,» rääkis Pärn. Noormees lisas, et kuigi pärast seda suudeti veel tõusta kolmandaks, röövis viimase katse rehvipurunemine neilt taas selle koha. Päeva lõpuks on eestlased taas neljandad. Kaotust kolmandal kohal olevale Türgi võidusõitjale M. Bostancile on 47,3 sekundit. «Erinevalt teise katse rehvipurunemisest, kus me seisma ei jäänud, olime viimasel katsel sunnitud rehvi vahetama kiiruskatse peal. See omakorda tekitas meile ajakadu,» rääkis Pärn.

«Homme läheme proovime kolmanda koha tagasi võtta, sest vaadates tänaseid katseaegu, on meil kõik eeldused selleks olemas,» selgitas Pärn. Noormees lisas, et üleliigseid riske võtma ei hakata, kuna Kreeka ralli katsed on rasked ja panevad sõitjad maksimaalselt proovile. «Tänane päev näitas, et kui kiiresti sõita, siis hakkavad asjad autodel purunema ja katkestamine on lihtne tulema,» lisas Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles