Mosley: ilma uute meeskondadeta sureb vormel-1 välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley.
Max Mosley. Foto: AFP/Scanpix.

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Max Mosley selgitas taaskord oma soovi võtta kasutusele palju kära tekitanud eelarvepiirang, väites, et ilma uute meeskondadeta sureb vormel-1 lõpuks välja.

 

Eelmise nädala reedel oli viimane päev et järgmiseks hooajaks üles anda ja kuigi algselt ähvardasid mitmed meeskonnad, et ei tee seda ja loobuvad MM-sarjas võistlemisest, panid kõik end siiski õigeaegselt kirja, kirjutab Eurosport.

FIA ja vormel-1 meeskondade ühendus FOTA jõudsid esialgu kokkuleppele, et Mosley soovitud eelarvepiirang 40 miljonit naelsterlingit ehk 44,8 miljonit eurot hakkab kehtima alles 2011. aastal.

Väidetavalt sõlmisid osapooled kokkuleppe, et eelarvepiirangu ülemine limiit hakkab tasapisi vähenem.

Ferrari meeskond on olnud üks aktiivsemaid piirangu vastaseid, öeldes, et sellistel tiimidel nagu Lola, Team USF1, Campos Meta 1 ja Litespeed GP ei saa olla samasuguseid väärtusi nagu Ferraril, kes on praktiliselt iseseisvalt vormel-1 sarja ajaloo kirjutanud.

Mosley arvates on aga uustulnukate võimete kritiseerimine Ferrari poolt väga lühinägelik ja ekslik käitumine. Presidendi arvates vajab ala värsket verd, muidu sureb vormel-1 üldse välja.

«Ükski spordiala ei saa hakkama ilma uute inimeste liitumiseta,» rääkis 69-aastane Mosley Saksamaa uudisteagentuurile dpa. «Ferrari on unustanud, et praegune BMW meeskond alustas Sauberi nime all, praegune Williams alustas siis, kui Williams ostis Marchi ning Tyrrell lõi kuuekümnendatel väikese meeskonna, millest sai lõpuks Honda, mis nüüd võistleb Brawn GP nime all.»

«Isegi Enzo Ferrari alustas 1948. aastal tühja koha pealt,» jätkas Mosley. «Kui takistada uute tegijate sarjaga liitumist, siis vormel-1 sureb välja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles