Sebastian Vettel liigub neljanda MM-tiitli poole

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel (keskel) Kanada GP võitu tähistamas.
Sebastian Vettel (keskel) Kanada GP võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

F1-sarja Kanada GP järel hakkab vägisi tunduma, et Sebastian Vettel, kes sai taas esikoha, liigub vaikselt, kuid järjekindlat neljanda järjestikuse meistritiitli suunas. Kindel on aga see, et vaid kaks meest – Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen – võivad Vettelit takistada. Ülejäänud näikse mängust väljas olevat.

Vettelile kujunes Kanada võidusõit kui kergeks jalutuskäiguks lilleaasal. Red Bull liikus taas nagu parimail päevil ning kolmekordsel tšempionil polnud muret võita nii kvalifikatsioon kui põhisõit. Mõlemad võidud tulid seejuures veenva ülekaaluga.

«Suutsin stardist vahe järgnevatega sisse rebida ja seda rahulikult hoida,» võttis Vettel võidusõidu ja sõiduvõidu kokku. «Saime boksipeatusi teha nii, et säilitasime liidrikoha. Kontrollisime kogu aeg olukorda. Ühesõnaga supertulemus.»

Hooajast on küll sõita üle poole, ent kes võiks Vetteli tiibu kärpida? Kindlasti Alonso, kes oli Kanadas võimas, ent seda võrreldes teiste, mitte Vetteliga. Ta sooritas uljaid möödasõite Lewis Hamiltonist ja Mark Webberist, kuid Vettel püsis silmapiiri taga. Meeste vahe on kasvanud 36 punktini, mida ei ole palju, kuid selle vähesegi kärpimiseks peaks Ferrari omama Red Bulli kiirust, mida sel aga pole.

Räikköneniga on asi segane. Kaks viimast võidukihutamist on läinud aia taha ja toonud vaid 10. ja 9. koha. «Kui Lotus paremaks ei muutu, pole MM-tiitel võimalik,» teatas soomlane veendunult. «Red Bull on palju kiirem. Aga ise oleme end säärasesse seisu pannud. Kanadas olime ajasõidus aeglased, põhisõidus aeglased, lisaks kadusid ühel hetkel pidurid ja boksipeatustega oskasime kohti kaotada. Enamiku ajast veeresin teiste sabas ja kaitsesin seljatagust, palju suutsin. Nässu läks kõik, mis nässu minna saab. Loodetavasti sobivad edasised rajad Lotusele paremini.»

Järgmine kord aetakse F1 autod stardijoonele 30. juunil Silverstone’is, kus toimub Suur­britannia GP.

Kanada GP

1. Sebastian Vettel 1:32.09,143, 2. Fernando Alonso +14,4, 3. Lewis Hamilton +15,9, 4. Mark Webber +25,7, 5. Nico Rosberg +1.09,7, 6. Jean-Eric Vergne, 7. Paul Di Resta, 8. Felipe Massa 9. Kimi Räikkönen, 10. Adrian Sutil, kõigil +1 ring.

MMi seis pärast 7. etappi: 1. Vettel 132, 2. Alonso 96, 3. Räikkönen 88, 4. Hamilton 77, 5. Webber 69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles