Väinsalu tõusis Kieli etapil teisele kohale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Väinsalu
Lauri Väinsalu Foto: Riina Ramst

Saksamaal toimuval EUROSAF meistrite karika etapil Kieli nädala regatil purjetas Lauri Väinsalu end Finn-klassi tänaste finaalisõitudega teisele kohale. Samas klassis purjetav Deniss Karpak on 18. Laser-klassis seilav Karl-Martin Rammo jätkab tänaste finaalsõitude järel 13ndna.

Väinsalu (ROPK) purjetas täna peetud finaalsõitudes kohtadele 6, 4 ja 2 ning tõusis kokkuvõttes teisele positsioonile. Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) finišeerus esimese finaalipäeva kolmes sõidus tulemustega 19, mittefinišeerumine ja 6 ning on asetunud 41 mehe seas 18ndaks. Martti Kinkar (ROPK) finišeerus hõbegrupis kohtadel 1, 1 ja 2 ning püsib kokkuvõttes 26. kohal, Juhan Idnurm (ESS Kalev Jahtklubi) sai kirja tulemused 12, 11, 12 ning omab 38. asetust. Juhib endiselt britt Mark Andrews.

Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) seilas Laser Standard klassis üle finišiliini 19., 7. ja 16. ning on kokkuvõttes 13. positsioonil. Andres Idnurm (ROPK) on 92 mehe seas 75. kohal, tema tänased tulemused hõbegrupis olid 21., 2. ja 21. Martin Leedo (ROPK) on positsioneerunud 89ndaks (sõitudes 31, 29, 26). Liidrina jätkab brasiillane Robert Scheidt.

Klassis Laser Radial tõi päev Anne-Mari Luigele (ROPK) valestardi, 1. ja 9. tulemuse ning neiu on hetkel 42 naise hulgas 33. kohal. Samas paadiklassis sai Anna Pohlak (TJK) kirja valestardi, 4. ja 10. koha ning on asetunud 34ndaks. Esimeseks on kerkinud ameeriklanna Paige Railey.

Kõigis klassides jaguneb regatt kahe päeva jooksul peetavaks ja kuute võistlussõitu sisaldavaks kvalifikatsiooniseeriaks ning sellele järgnevaks sama pikaks kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriaks. Viimasel võistluspäeval peetakse finaalsõit, kuhu pääsevad kuus paremat paati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles