Eesti noortekoondised lõpetasid Balti turniiri kolmandate kohtadega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U-19 koondis eelmisel aastal kodusel turniiril.
Eesti U-19 koondis eelmisel aastal kodusel turniiril. Foto: Laura Oks

Eesti U-19 ja U-17 jalgpallikoondised lõpetasid täna Soomes Balti turniiri kolmandate kohtadega.

Viimases voorus suutsid mõlemad Eesti noortekoondised alistada Leedu eakaaslased. Meie U-19 võitis viimases voorus Leedut 3:1 ning kirjutas kahe kaotuse kõrvale oma ainsa võidu. Kolme punktiga saavutati Soome ja Läti järel kolmas koht, Leedul jäi punktiarve avamata.

Koondise peatreener Karel Voolaid jäi tänase mänguga rahule, kuid nentis, et vastaspool seda neile lihtsaks ei teinud: «Leedu tegi platsil väga palju ebasportlikke vigu, kuid mängu lõpus suutsid poisid külma närvi hoida ja võidu ära võtta.» Voolaid lisas, et turniiri tulemused näitasid, et tegu oli väga võrdsete vastastega. «Sportlikus mõttes oli turniir kindlasti väga kasulik. Mina ega ka mängijad ei jää kindlasti rahule kolmanda kohaga, aga võtame siit kaasa arenenud mängupildi, millega olin üldjoontes rahul,» märkis ta.

U-17 koondiste turniiril saavutas esikoha täiseduga, Soome. Eesti ja Läti kogusid neli punkti, aga kuna mõlema koondise kõik näitajad olid võrdsed - omavahelise mängu tulemus 0:0, 0:1 kaotus Soomele, 1:0 võit Leedu üle - siis otsustati teine koht anda Lätile, kes teenis kaks kollast kaarti eestlaste kolme vastu.

«Ma lepin sellega, et jäime kolmandaks tänu kollastele kaartidele. Peaasi, et astusime sammu edasi - kui enne turniiri oli võistkond tõestanud, et oskab hästi kaitses mängida, siis sellel turniiril suutsime lisaks luua ka palju võimalusi. Nüüd on vaja need võimalused ka väravateks realiseerida, aga olen kindel, et aja jooksul see juhtub. Väga tähtis on, et mängijad teaksid, et võimaluste loomiseks on vaja teha musta tööd ja mul on tunne, et nad mõistavad seda,» kiitis treener Lars Hopp oma hoolealuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles