Ott Joala krooniti esmakordselt veemoto Euroopa meistriks

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Joala (keskel) krooni Euroopa meistriks
Ott Joala (keskel) krooni Euroopa meistriks Foto: Eesti Veemoto Liit

Lätis pühapäeval lõppenud veemotoklassi S-550 Euroopa meistrivõistlustel ja klassi F-4S maailmameistrivõistluste 3. etapil osales kokku kolm eesti sportlast. S-550 klassis tuli Euoopa meistriks Ott Joala.

Klassis S-550 olid võistlustules Mikk Joala ja selle paadiklassi 2011. aasta maailmameister Joala. Klassi F-4S MMi 3. etapil võistles esmakordselt Tallinna noor piloot Reio Käsnapuu. Piloote oli tulnud võistlema 12 riigist.

Laupäeval toimusid ajasõidud ja klassi F-4Si esimene start. Tugeva tuule tõttu läks F-4Si esimeses stardis kummuli venemaa piloodi Evgenii Dunaevi paat ning kordusstardis juhtus sama asi teise venemaa sportlase Ilian Vandishaeviga.

Kohtunikud otsustasid võistluse katkestada ja jäädi ootama tuule vaibumist. Kuna tuul õhtuks ei vaibunud viidi võistlussõidud järgmisele päevale.

Pühapäeva hommikul läksid esimesena võistlusstarti klassi S-550 paadid. Meie medalilootus Ott Joala sai stardist hästi minema ja võitis esimese sõidu Poola võidusõitja Lukasz Cioleki ees.

Teises stardis ei pidanud Lukasz Cioleki närv vastu ja ta tegi valestardi ning sai karistuseks ringi juurde. Ott näitas järjekordselt head sõitu ning tõi ära ka teise sõidu võidu.

Kolmandas sõidus ei olnud keegi suuteline ohustama Oti esikohta ja kolme sõidu võiduga saavutas Ott Joala Euroopa meistritiitli.

Aastatepikkune vaev tasus ennast lõpuks ära. Senini oli Ott Joala parim tulemus EMilt neljas koht 2011. aastal.

Reio Käsnapuu lõpetas klassi F-4S MMi 3. etapi 13. kohaga ning Mikk Joala saavutas klassis S-550 11. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles