Webber: vormel-1 sõitjate tase on langenud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber.
Mark Webber. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja viimaste aastate valitseja Red Bulli teine piloot Mark Webberi on veendunud, et mootorispordi kuningliku sarja tase on viimastel aastatel langenud. Austraallane tegi debüüdi 13 aastat tagasi Minardi roolis.

«Sel ajal oli ka stardirivi tagumises otsas mehi nagu Irvine (Eddie) või Salo (Mika), kes sarjas varem poodiumile jõudnud. Sõitjate hulgas oli tohutult mehi, kes võitnud F3000 sarja või mõne muu maineka võistluse,» meenutas Webber.

«Ka praegu on ilma peal palju andekaid sõitjaid, kuid nad kahjuks ei jääs õelale. Sellest on kahju. Näiteks Robin Frijns on tohutult andekas, kuid tal pole piisavalt raha,» vihjas Webber tõsiasjale, et vormel-1 sarja pääsemiseks ei pruugi ainult talendist piisata.

Webberilt küsiti arvamust ka selle kohta, et Sauberi meeskond kavatseb järgmisel hooajal rahaka isa toel sõitvast venelasest Sergei Sirotkinist teha sarja ajaloo noorima piloodi.

«Nii noore mehega võib tekkida ka turvalisuse risk. Ta võib suuta autot juhtida, kuid kindlasti pole see õige vanus vormel-1 sarjaga liitumiseks,» tõstatas Webber turvalisuse küsimuse. «Kas temast saab uus Kimi (Räikkönen) või Sebastian (Vettel)? Eks aeg näitab.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles