Oliver Venno alustab uut hooaega Vladimir Putini juhendamisel

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno.
Oliver Venno. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maailma tugevaimasse võrkpalliliigasse kuuluva Permi Prikamje meeskonna peatreener, Venemaa presidendi nimekaim Vladimir Putin valis Oliver Venno oma meeskonna diagonaalründajaks. Võistlushooaeg Venemaal algab 9. septembril karikavõistluste avaringiga Kemerovos. Prikamje meeskond alustas hooajaks valmistumist juba juuni keskel.

Venno leping uue klubiga on sõlmitud esialgu aastaks. Edasine sõltub sellest, kuidas ja kas ta võõrsil toime tuleb. Vene superliiga (16 meeskonda) on tugevalt ühtlane. Prikamje säilitas eelmisel hooajal koha vaid tänu edule üleminekumängudes Peterburi oblasti Dünamo üle, vahendab volley.ee. 

Permi võrkpallimeeskond loodi 30 aastat tagasi Lutši nime all. Vahepeal kandis nime Amkar, mis on lühend sõnadest ammoniaak ja karbamiid mineraalväetist tootnud ettevõtte järgi. Alustati esikohaga oblasti meistrivõistlustel, märkimisväärne edu saabus uuel sajandil. 2001. ja 2002. aastal tuli Amkar esikolmikusse Venemaa karikavõistlustel, järgnevatel aastatel pendeldati superliiga ja tugevuselt teise divisjoni (kõrgliiga A) vahet.

2006. aastal sai Amkar Venemaa tšempionaadil superliigas kuuenda koha. Siis võeti nimeks Prikamje. Permi Amkari jalgpallimeeskonnas mängib teatavasti Eesti koondislane Konstantin Vassiljev.

Möödunud hooajal, 2012/2013, sai Prikamje maa meistrivõistluste põhiturniiril viis võitu ja seitseteist kaotust, lõpetas oma algrupiturniiri viimase kohaga, kuid jäi napilt superliigasse püsima. Putin asus põhiliselt omakandi kasvandikest koosnenud meeskonda tugevdama. Üheks kutsutuks osutus Oliver Venno. Läinud hooajal täitsid tema rolli Prikamjes Aleksandr Kovaljov (192 cm) ja Vladimir Jakimov (203 cm). Klubi eelarve on üks superliiga väiksemaid. Peatreeneri sõnul on ots-otsaga napilt välja tuldud.

Tugevamad klubid jahivad Permi Prikamje noort sidemängijat, tunamullust juunioride maailmameistrit Dmitri Kovaljovi, kes tänavu mängis end põhikoosseisu Kaasanis universiaadi võitnud Venemaa koondises. Aga see pole lihtne: Kovaljovi seob Prikamjega pikaajaline leping. Peatreener Putini sõnul pole õige toormaterjali varakult müüma hakata. Küsimus polevat mitte niivõrd füüsises ega tehnikas, vaid psüühikas, iseloomu karastatuses. Mängija peab igakülgselt tugevnema ja kogemusi omandama. Liiga vara koduklubist lahkunud mängijad hajuvad erinevatesse klubidesse ja lähevad kokkuvõttes omadega alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles