Šadeiko: oleks ma vaid paar sentimeetrit pikem

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko.
Grit Šadeiko. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku MMil Moskvas naiste seitsmevõistluse kahe ala järel Eesti rekordi graafikus liikuv Grit Šadeiko jäi rahule oma tõkkejooksuga, kuid lootis enamat kõrgushüppest.

«Oma tavalise tulemuse hüppasin ära, aga täna soovisin ületada ka 1.80,» tõdes ta. «Oleks ma kaks sentimeetritki pikem, tuleks kõrgushüpe kergemalt. Tegelikult olin ühel katsel ületamisele lähedal, aga säärtega tõmbasin lati ikkagi maha.»

Pärast lõunapausi ootab Šadeikot tihti kirstunaelaks olev kuulitõuge. «Kõige raskem ala on tõesti ees, aga tuleb, mis tuleb… teen siin lihtsalt oma võistlust,» lausus ta.

Mari Kalup alustas tõkkejooksus isikliku rekordiga 13,99, kuid loovutas ühel oma trumpalal kõrgushüppes palju punkte.

«Tõkkejooks oli tõesti hea, kuigi olen ka paremini startinud ja lõpp vajus ka natuke ära,» hindas Klaup. «Kõrgushüppes vedas alt tehnika. Rada on siin väga hea, aga viskab hüppe ajal edasi. Mina olen aga harjunud tõukama lati alt ja järsult üles liikuma. Nüüd, kui olen kiirem, pean harjutama end samuti kaugemalt tõukama. Siin ei teadnud ma hüppe ajal üldse, kuis latt asub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles