Pohlak ristis Kanniku kaabakaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Egert Kamenik

Jalgpallijuht Aivar Pohlak rääkis Raadio 2 saates «Ülekuulamine» kõigest ja kõigist, eriti halastamatult lajatas aga endistele võitluskaaslastele Indrek Kannikule ja Tarmo Rüütlile.

Urmas Vaino ja Reimo Sildvee korraldasid Pohlakule tunnipikkuse ülekuulamise, vastused said ülisiirad – nagu Pohlakule ikka kombeks olnud, kirjutas SL Õhtuleht.

Põnevaima teemaderingi moodustas Pohlaku arvamus Indrek Kannikust ja Tarmo Rüütlist, samuti hinnang skandaalsele lahutusprotsessile.

Pohlak Indrek Kannikust: «Kahtlemata on see mees valetaja, kaabakas natuuri poolest. Meie kirjavahetuses oli väga väärt pärleid, sellest saaks sellise raamatu, et mine lolliks. Indrek Kannik on poliitik, ta on Eesti ühiskonda väga s***s suunas mõjutanud.»

Pohlak Tarmo Rüütlist: «Ta on alati olnud ülbe ja enesekeskne mees, aga mitte halvas tähenduses. Ta on peremehele hästi lojaalne treener: Esimeses mängus Viljandi Tuleviku treenerina andis näiteks Teituri Florale mängu sisuliselt ära.

Ma ise soovitasin tal Levadiasse minna, sest tal ei olnud enam mõtet Viljandis olla ja Flora kontseptsiooni kuulub välistreener. Meie ei taha tulemust iga hinna eest, tahame protsessi.»

Pohlak konfliktist Arno Pijpersiga: «Mingit konflikti polnud, need olid ajakirjanduse ülespumbatud lood. Mis tülist saab rääkida, kui meie mänedžment vahendas Arno Kasahstani ja andis Janno Kivisilla niiöelda pealekauba talle kaasa?»

Pohlak lahutusprotsessist Signe Pohlakuga: «Advokaat Mare Lustil on selline äriplaan, et ta otsib tema arvates kuulsaid inimesi. Ja see on tema kõige suurem möödalaskmine. Ta teenis selle protsessiga 9000 krooni, ja mul on sellele mõeldes väga lõbus.

Esialgu tulid inimeste kaudu pakkumised, et kui maksad nii ja nii palju, siis rahuneme maha. Kui ütlesin ülekuulamisel prokurörile, et kui ta tahab, võib mind süüdi mõista, vaatas ta mind ikka väga imelikult. Aga nii on: kui ma tegelikult süüdi ei ole, siis ma ei saa end tunda ka karistatuna.

Tervisest: «Olin vahepeal seitse aastat antidepressantide all – selle perioodi pärast on mul natuke häbi. Kui tulin rohtude koorma alt välja, hakkas olukord taastuma. Hiljuti olin kassihammustuse tõttu 40 päeva voodis. Selle ajaga tuli 1800 e-maili, kolmesajale jõudsin vastata.»

Eesti meistriliigast: «Korvpall valis meist teise tee, läks kommertsi peale. Nad palkavad hiigelraha eest välismaalasi ja vanu eestlasi ning spordiala areng tervikuna kannatab.

Meil on teine olukord ja strateegia. Meie viime esmalt liigamängud teadlikult lumehunnikute otsa, sest see on alale vajalik ja kasulik, ja alles siis tuleb toote kaubastamine. Või nii: anname enne kaubale sisu ja siis vormi.»

Pedofiiliast: «Ma ei saa ju valetada. Mul on ühe treeneri suhtes kahtlus, aga mul pole sellega midagi peale hakata. Tõestada ei ole võimalik. See on jube keeruline teema.»

Esimene miljon: «Ostsin üheksakümnendate keskel suhteliselt väikeste rahade eest väikeste juppide kaupa kokku Hiiumaa laidusid. Aga ma ei teadnud, et riigil on seal eelisostuõigus. Nii tuli minu esimene isiklik miljon ja pool kaitsealusest maast sai riigile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles