Trahvisüsteem maksab võrkpallikoondislaste peo eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: fivb.com

Eesti võrkpallikoondis pani hooaja alguses paika reeglid, mille vastu eksimine tõi meeskonna ühiskassasse väikse panuse. Vahetult pärast hooaja peaeesmärki EM-finaalturniiri on täpselt õige aeg suvel kogutud rahale rakendus leida.

 

Ja mis seal salata – summa, millesse kõik, kes vähemal, kes suuremal määral, panustasid, kulub arvatavasti ühisele lõpupeole.

«Midagi peame tegema. Kuna keegi pole ideid välja käinud, siis mõtlesin, et teeme väikse sauna ja astume klubist läbi,» kirjeldas koondise nurgaründajast kassapidaja Jaanus Nõmmsalu.

Nõmmsalu selgitas, et veel pole täpselt teada, palju trahvidega koguti. Viimaste päevade eksimused polevat veel kokku arvestatud. «Kindlasti tuli neljakohaline summa, viieseks päris ei läinud. Aga selle eest juba üht-teist saab,» arutles ta.

Kassapidaja ostis arvepidamise tarbeks kevadel Valgevene turniiril isegi märkmiku ning on mitu kuud hoolsalt nimesid ja trahvisummasid üles kirjutanud. Mees tunnistas, et lisatöö polnud kuigi kontimurdev, kuna kõik asjaosalised on trahvid kenasti ära maksnud.

«Summad laekusid ise. Mul polnud vaja väga pingutada. Reegel, et kui nädalaga trahvi ära ei maksa, läheb summa pooleteisekordseks, toimis väga hästi,» sõnas Nõmmsalu. «Iseenesest eesmärk polnudki kellegi käest raha ära võtta, vaid pigem natuke distsiplineerida.»

Trahvisüsteem täitis mängijate sõnul korralikult oma eesmärki, kuid paariminutilisi hilinemisi ei suutnud paljud vältida. Ainuke, kes täiesti puhaste paberitega pääses, oli koondise massöör Gardo Maruste.

«Igal mehel on oma leht. Tuleb tunnistada, et ise pidin enda jaoks uue lehe kirjutama. Trahvid on ju kõigile ühed,» teatas Nõmmsalu naerdes.

Kui põhiliselt koguti trahvid hilinemiste ja eksimuste eest mängudes, siis ühe huvitava punktina olid mitmed mehed teeninud trahvi ka «eriti juhmi käitumise» eest.

«Seda summat otseselt ette nähtud polegi, kuid seda otsustab kogu meeskond vastava käitumise järgi,» selgitas Nõmmsalu ja lisas enda kaitseks: «Mina trahvi ei tee, mina olen lihtsalt süütu kassapidaja.»

Näiteks sai eriti juhmi käitumise eest trahvi Rait Rikberg, kes vihastas pärnakad välja. «Ta viskas rannas teibi maha, kuid Tartu mehed Pärnu randa ei reosta ja prügi maha ei pillu!» lisas Nõmmsalu südikalt.

Keskmiselt on ühe mehe eksimused lisanud ühiskassasse paarsada krooni. Eriti juhmide juhtumite puhul on lõppsumma veidi suurem.

Viimased trahvid EM-finaalturniirilt Türgis pole veel laekunud, kuid Nõmmsalu loodab, et neljapäeval, kui n-ö hoiupõrsas tühjaks tehakse, on kõik võlgnevused tasutud.
Nii peab näiteks enne Türki sõitu lennukist maha jäänud statistik Alar Rikberg tühjendama rahakotti veel 200 krooni võrra.

«Sümboolselt ikka midagi kirjutasime vihikusse ka, aga eks ta sai oma suurema karistuse uue pileti ostmisega,» tunnistas Nõmmsalu.

Nüüd on koondislastel umbes nädal aega hinge tõmmata. Seejärel tuleb aga uuesti palliplatsil lammutama hakata ning mängijad alustavad treeninguid erinevates meeskondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles