TTÜ unistus Balti liigast luhtus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppenud hooajal võttis TTÜ (punases) Balti liiga II divisjonis kahel korral Riia VEFilt mõõtu.
Lõppenud hooajal võttis TTÜ (punases) Balti liiga II divisjonis kahel korral Riia VEFilt mõõtu. Foto: Mihkel Maripuu

Korvpalli Balti liiga juhatus otsustas, et TTÜ meeskond ei pääse eelolevaks hooajaks Balti liiga kõrgemasse seltskonda. Viimase kümnenda meeskonnana kinnitati kõrgemasse divisjoni lätlaste Liepaja.

«Kindlasti ei saa öelda, et TTÜlt võeti koht ära,» märkis Balti liiga juhatusse kuuluv Eesti korvpalliliidu president Peep Aaviksoo. «Senine meeskondade jaotus jäi ju alles – Leedul ja Lätil neli ning Eestil kaks tiimi. Hääletus puudutas tegelikult seda, kas Läti neljas meeskond on Liepaja või mitte.»

Aaviksoo seletas hetkeks tekkinud kõmu TTÜ ümber sellega, et pärast Riia Baronsi ja ASKga tekkinud probleeme haistsid eestlased võimalust endale üks koht juurde napsata ning tegid ettepaneku, et mullu teises divisjonis võrdselt mänginud Liepaja ja TTÜ vahel korraldataks üleminekumäng.

Paraku said hääletamisel otsustavaks leedulaste valikud, ent pärast seda kui Lietuvos Rytase esindaja hääletas eestlastele võimaluse andmise poolt, olid Žalgirise ja Leedu liiga esindajad selle vastu.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles