Flavio Briatore plaanib FIA-le uue võistlussarjaga vastulööki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (vasakul) ja Flavio Briatore
Fernando Alonso (vasakul) ja Flavio Briatore Foto: AP / Scanpix

Itaalia meedia on viimastel päevadel järjest enam rääkinud vormel-1 sarjast välja visatud Flavio Briatore suurest vasturünnakuplaanist. Renault' tiimi endine juht elustab vanu ideid ja tahab vormel-1 sarja kõrvale luua konkureeriva võistlussarja.

Suve alguses piinas vormelimeeskondade ühendus FOTA täpselt sama ideega Rahvusvahelist Autoliitu FIAt ning ka mõned kuud tagasi oli Briatore idee üks eestvedajatest, vahendab iltasanomat.fi. FOTA uues sarjas oleks sõitnud suurimad meeskonnad – kaasaarvatud Ferrari ja McLaren.

Eelmise aasta Singapuri GP’l kavandatud skandaali pärast vormel-1 sarjast välja heidetud Renault' meeskonna endine juht Briatore näeb nüüd aga suve hakul läbikukkunud ideed alternatiivsest sarjast just kättemaksuvõimalusena.

Vormel-1 sarja juht ja reklaamiõiguste omanik Bernie Ecclestone arvab aga, et Briatore plaane ei tasu tõsiselt võtta.

«See saab talle raske olema, kuna FIA kontrollib suuremat osa radadest, võtmeisikutest ja ka kõike muud,» teatas Ecclestone rahulikult The Timesile. «Tal ei õnnestunud see juba varem sel aastal, kuigi teda toetati. Nüüd oleks see veelgi vaevarikkam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles