Eestlaste volleklubid Soomes peavad piskuga läbi ajama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali.
Urmas Tali. Foto: Toomas Huik.

Sel hooajal Soome võrkpalli meistriliigas kaasa tegevad eestlased Urmas Tali ja Sten Kruuda kuuluvad vaesemate klubide rivistusse. Põhja-Karjala Rientot juhendava Tali meeskond peab läbi ajama 170 000 euro ehk 2,65 miljoni krooniga.

Kruuda tööandja Valkeakoski Isku-Veikoti eelarve on 150 000 eurot (2,34 miljonit krooni) ehk üle kahe korra väiksem kui rikkaimail meeskonnal Rovaniemi Perunga Pojatil (348 000 eurot = 5,43 miljonit krooni), vahendab volley.ee.

Kõige vähem raha (130 000 eurot = 2,03 miljonit krooni) on Muurame Lentopallol.

Kui Riento eesmärk on nappidest vahenditest hoolimata medalimängudele jõudmine, siis Isku-Veikot üritab kõrgeimasse seltskonda püsima jääda.

Võrdluseks - Tallinna Selveri eelarveks kujuneb sel hooajal umbes 4,7 miljonit krooni. Tuleb aga silmas pidada, et Eesti klubidel muudab mängijate palkamise soodsamaks stipendiumi maksmise võimalus, Soome palluritel on ametlik palk.

Põhjanaabrite naiskondadest on kopsakaim eelarve Hämeenlinna Pallokerhol, kes saab arvestada 270 000 euro ehk 4,2 miljoni krooniga. Meeste konkurentsis annaks see summa tunnustust vääriva neljanda koha. Üllatav on seejuures fakt, et Pallokerho ei osale eurosarjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles