Mae ja Veerpalu läbisid laagri raskeima treeningu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu (vasakul) ja Jaak Mae.
Andrus Veerpalu (vasakul) ja Jaak Mae. Foto: Toomas Huik


Eile õhtupoolikul tegid Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Aivar Rehemaa ja Kristina Šmigun-Vähi Ramsau laagri ühe raskeima treeningu – nad ronisid paaristõugetega 15 kilomeetrit serpentiine mööda mäkke.


«See on lihastele kõva koormus. Siin laagris on see üks intensiivsemaid treeninguid ja kahtlemata üks raskemaid. Aga kõik on siiski üle­elatav,» selgitas Mae.



Alaveri sõnul tõusid Mae ja Veerpalu tänavu juba neljandat korda paaristõugetega 16 kilomeetrit mäkke. Võrreldes varasemate aastatega on meeste koormus märksa suurem. Just nimelt erialase jõu näol.



Seda kõike tehakse Vancouveri olümpia nimel – seal on kavas 50 km ühisstardiga klassikasõitu, kus erialase jõu ja vastupidavuse osa on tavapärasest märksa suurem.


«Peame mingeid kaalutletud riske võtma,» selgitas Alaver. Küsimusele, kuidas mehed seni vastu on pidanud, vastas peatreener: «Ega kõige hullem olukord pole.»


Mae sõnul on iga korraga tunda, kuidas organism paremini koormust taluma hakkab.



«Tundub, et läheb vaikselt kergemaks. Lihased on hakanud kõike seda paremini omaks võtma,» avaldas Mae, kelle sõnul mõjub kahenädalane liustikulaager ikka ühtmoodi kurnavalt. «Väsimus kuhjub. Aga ega midagi väga hullu ole. Treeningplaanis muudatusi tegema ei peaks.»



Juba esmaspäeval sõidavad Mae ja Veerpalu tagasi Eestisse. Küsimusele, kas Mae juba ootab laagri lõppu, vastas ta: «Hea meel, et koju saab.»



Päevast päeva raskete intensiivsete treeningute tegemine Maele aga vastumeelt pole. Vastupidi. «See on igapäevane meeldiv tegevus. Muidu ju ei teekski seda,» selgitas Albust pärit sportlane. «Raske treening annab hea enesetunde, eriti kui õnnestub treeningülesanne täita ja treenida paremini kui eelmisel korral. Enese ületamine pakub alati rõõmu ja naudingut.»



Neljapäeval sõidab Mae kogu perega Türki puhkusele. Seal ammutab ta eelseisvaks raskeks hooajaks energiat. Esimese võistluse teevad Mae ja Veerpalu 14.–15. novembril Olosel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles