Pärnu ja Selver loodavad täismaja ees vägevat mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Selveris pallinud temporündaja Janis Sirelpuu (valges) on poolt vahetanud. Koondislane peab täna Pärnu särgis esimese kohtumise endise kodumeeskonna vastu.
Mullu Selveris pallinud temporündaja Janis Sirelpuu (valges) on poolt vahetanud. Koondislane peab täna Pärnu särgis esimese kohtumise endise kodumeeskonna vastu. Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtul saab vastuse võrkpallihuviliste põletav küsimus – kas Pärnust on sel hooajal meistritiitli hankijat? Hooaja avalahingus võõrustab kuurortlinna klubi tiitlikaitsja Selverit.



Pärnu uues spordihoones peetav Eesti-Läti ühisliiga hooaja esimene kohtumine ei otsusta mõistagi meistritiitli saatust, kuid suured muudatused läbinud Pärnu võrkpallimeeskonna šansid tiitlivõitlusesse sekkuda on märksa suuremad kui mullu. Mis näitaks meeskonna seisu paremini kui kohtumine valitseva meistriga? Ka meeskonna siht hõigati selgelt välja – eesmärgiks on meistritiitel.



Kuigi võitjaid saab olla vaid üks, ei soovinud kummagi võistkonna peatreener jõudude vahekorda vaagides ei endale ega ka vastasele tänases mängus edumaad anda. Ja mis seal salata, ka parima tahtmise juures on raske öelda, kumb meeskond paremini ettevalmistatud on.



Vehkimine sõjakirvestega


«Eks päev näitab. Ma pole ennustaja. Selle küsimusega tasub soolapuhujate poole pöörduda,» lausus Pärnu meeskonna peatreener Andrei Ojamets resoluutselt.



«Sõjakirvega ma vehkima ei hakka ja ei hakka ka ähvardama Tartut või Tallinna, et nüüd te alles saate ja nüüd me teile paneme.»



Teisest küljest just n-ö sõjakirvestega vehkimist ootavad kell 19 saali kogunevad võrkpallifännid. Pärnu meeskonna hiilgeaegadel pole kuurortlinna palluritele vastaseid leidunud ja tänavused suured muudatused on ehk märgiks Pärnu klubi uuele tõusule.



«Veksleid ei hakka ma välja jagama, aga loogiline, et sellisel päeval ja sellisel üritusel ning oma ambitsioonidega me kaotama raudselt ei lähe,» selgitas Ojamets.



«Me ei räägi kohe võitudest, aga üritame eeskätt näidata oma hetke parimat mängu. Ja kui suudame võita, siis on meil kõva boonusena punktid tabelis.»


Päev ja üritus on pärnakatele tõeliselt oluline – avatakse Pärnu uus spordihall.



Avamisüritusega kokku pandud võrkpallihooaja avalöögile ootavad mõlemad meeskonnad seetõttu ka ohtralt pealtvaatajaid ning raju kaasaelamist.



«Mina ootan eelkõige täismaja rahvast. Teiseks loodan, et kummalgi pool võrku mängijate poole pealt ei tuleks pabistamist, et tuleks ikka vägev mäng,» selgitas Selveri peatreener Avo Keel. «Seda kõrgemad on pealtvaatajate emotsioonid, mängijate ja treenerite emotsioonid – keegi on pärast ilusat mängu kurb, keegi rõõmus, aga see tuleb üle elada.»



Käib alles kompamine


Ojamets tunnistas, et kui tavalisel juhul eelistaks ta hooaja esimeses mängus minna vastamisi mõne vähemtituleeritud meeskonnaga, siis Pärnu linna suursündmuse puhul on tiitlikaitsja Selveri võõrustamine teretulnud.



«Mina treenerina kindlasti ei sooviks kohe esimest kohtumist Selveriga mängida. Pigem õlitaks masinat ja teeks teatud mõttes proovisõite, aga kuna üritus on nii suur, siis loomulikult on see publikule maiuspala. Siin ei saakski olla mingit tavalist mängu,» mõtiskles Ojamets.



Kuigi kumbki tiim ei kavatse tänases kohtumises energia­raasugi tagasi hoida, ei saa üle ega ümber vaevalisest ettevalmistusperioodist. Võrkpallikoondise ajalooline EM-finaalturniiril osalemine andis nii Selveri kui ka Pärnu klubihooajale paraja hoobi.



«Kindlasti pole me ideaalses seisus. Hooaja ettevalmistus jäi hilja peale. Midagi katastroofilist muidugi pole, kuid praegu käib kompamine, õige koosseisu ja õigete lahenduste otsimine,» tõdes Ojamets, kuid rõhutas, et esimeste rabedate kohtumiste järel ei tasu põhjapanevaid järeldusi teha. «Tibusid loetakse kevadel.



Tuletagem eelmist hooaega meelde – Tartu võitis ja võitis, aga kevadel oli kõvem tibude lugeja Selver.»



Selver leidis sobiva mängija


Vahepeal mitut välismängijat testinud Tallinna Selveri võrkpallimeeskond hakkab komplekteerimisega lõpusirgele jõudma. Peatreener Avo Keel kinnitas, et suure tõenäosusega sõlmitakse 20-aastase ja 193 cm pikkuse Norra nurgaründaja Mathias Loftesnesiga uuel nädalal leping.



Nädalavahetusel kavatseb Keel noort mängijat Pärnus kahes kohtumises juba kasutada.



«Sellesse mehesse tasub panustada. Need mängud vaatame ära, aga 90-protsendilise tõenäosusega ta jääb,» selgitas Keel. «Ta pole mingi päris kalliskivi, aga arvan, et seda annab kõvasti lihvida.»



Selver ei kavatse rohkem täiendust otsida. «Kui mängijatel kõik vastu peab, siis arvan, et pakett on koos,» sõnas Keel. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles