Unistusteliigasse pääsenud Lepp: mängin ja treenin tablettide toel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marius Lepp
Marius Lepp Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondise joonemängija Marius Lepp siirdus pärast Šveitsis TSV St. Omar St. Gallenis veedetud aastat Hispaania kõrgliigasse Toledo Labarosse, kus tunamullu pallis tema nimekaim Risto.

Kui kaks hooaega tagasi võitles Toledo esiliigas, siis nüüd ollakse kõrgeimas seltskonnas keskmike seas. Klubi üheks põhitegijaks kerkinud 29-aastane Marius Lepp on ajaloolises Kesk-Hispaania linnas ennast mugavalt sisse seadnud ja naudib leedulasest peatreeneri Miglius Astrauskase usaldust. Väljakul viibib Lepp keskmiselt 40 minutit mängus.

«Hispaania käsipallurid on kogukad, ent mängutempo hoitakse ikkagi kõrgel,» kirjeldas Põlva Servitist tuule tiibadesse saanud Lepp. «Peatreener tahab mind rohkem kasutada, kuid kuskil on piir. Kui väsimus peale tuleb, annan sellest märku. Varem telekast vaadates tundus, et Hispaania liiga mängutempo ei ole nii kiire kui Saksamaal, ent see oli petlik. Reaalsuses tegutsetakse siin suurematel kiirustel, kui välja paistab.»

Enamat mänguaega segab Lepal küsimast vana jalavigastus. «Põlv on juba ammu korrast ära, mängin ja treenin tablettide toel. Viimasel ajal on vorm kehvemaks läinud, sest haigus kimbutas. Arstid ütlesid, et seagripp see igatahes ei olnud,» muigas Lepp.

«Väljakult ma naljalt eemale ei jää, sest olen võitleja. Nii kõvas liigas ei taha ühtegi mängu vahele jätta. Pealegi on Hispaanias asjaajamine märksa keerulisem kui Eestis. Seetõttu kavatsen alles aasta lõpus kodus tohtrite juurde minna,» lisas ta.

Lepp usub, et maailma käsipallikantsis veedetud aeg tuleb kasuks tema esinemistele detsembri lõpus Tallinnas kogunevas Eesti koondises.

«Hispaania liigas on praktiliselt igas klubis mõne riigi koondislane ja nende vastu mängides on mu kogemuste pagas märgatavalt täienenud. Olen õppinud uusi nippe ja kindlasti on edasi arenenud mu senine trump kaitsemäng,» teatas Lepp.

Koos Saksamaaga maailma parima käsipalliliiga tiitlit jagav Hispaania sari paistab silma oma ühtlase taseme poolest.

«Eestis on kolm tugevat klubi, samuti vajus leegionäridele toetuvas Šveitsis tabeli lõpp ära. Siin tuleb aga iga meeskonna vastu endast maksimum anda,» analüüsis Lepp. «Šveitsis pidin rassima väljaku mõlemas otsas, kuid Eestis ja Hispaanias on minu peamiseks ampluaaks kaitse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles